Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 3°C Még több cikk.

Lakások kalapács alatt

Sopron - Nyolc lakást értékesít licit úján a soproni önkormányzat. Az ingatlanok felújításra szorulnak ugyan, de még így is lehetőséget jelenthetnek az önálló otthonra. A választék széles.
Licittárgyalást hirdetett Sopron önkormányzata nyolc lakásra. Az érdeklődők január 13-án és 15-én licitálhatnak az ingatlanokra. A választék széles: az aprócska „alig lakástól" a csaknem 120 négyzetméteres belvárosi otthonig lehet választani, persze attól függően, kinek mire telik. És nem árt azzal sem kalkulálni, hogy a meghirdetett ingatlanok eltérő komfortfokozatúak és szinte kivétel nélkül felújításra szorulnak.

A vagyonrendelet alapján meghirdetett legolcsóbb lakás kiinduló ára mindössze 960 ezer forint. Pedig az ingatlan a Várkerületen van, igaz, összesen húsz négyzetméter. A Magyar utcában egy ennél is kisebb, 18 négyzetméteres ingatlan licitje már 1.956.800 forintról indul – nyilván jobb állapotban van. Három- és ötmillió közötti összeggel már versenyezhetnek az érdeklődők kisebb otthonokra a Fapiac, a Király Jenő és a Patak utcában. A Móricz Zsigmond utcában 118 négyzetméteres otthonhoz csak az jut, akinek legalább 12,8 milliója van, a Bécsi úton viszont már 7,68 millió is elég egy 106 négyzetméteres lakás licittárgyalásán való részvételhez.

Érdekesség is akad a meghirdetett lakások között: a Bécsi úton eladó 1.196.000 forintért egy 33 négyzetméteres „megsemmisült lakás".

– Így jelezte a hivatal az érdeklődők felé, hogy a meghirdetett ingatlan állapotánál fogva alkalmatlan a beköltözésre, ugyanakkor lehetséges itt egy új otthon felépítése – adta meg a magyarázatot a nehezen értelmezhető kiírásra Horváthné Seregély Jolán, a városgazdálkodási osztály vezetője, akitől lapunk azt is megtudta, a licittárgyalásokon részt vehet minden magyar állampolgárságú magánszemély, illetve jogi személy vagy jogi személyiséggel nem rendelkező társaság abban az esetben, ha nincs az önkormányzatnál, illetve a Sopron Holding Zrt.-nél tartozása. A licitálásról bővebb információ kapható a hivatalban, lehetőség van az illetékes ügyintézővel való kapcsolatfelvételre is, és a licit előtt kijelölt időpontban az ingatlanok meg is tekinthetők. A licitálónak be kell szereznie az ügyintézéshez szükséges igazolásokat, be kell fizetnie a bánatpénzt (a „vesztes" pályázók visszakapják, az új tulajdonosnak pedig beszámítják a vételárba) és meg kell jelennie a liciten személyesen vagy meghatalmazott útján. Licittárgyalást csak bérlő nélküli lakásokra írt ki az önkormányzat.

Olvasóink írták

  • 1. látó 2009. január 09. 21:08
    „A cikkben egyetlen kifejezésnek van létjogosultsága: "alkalmatlan"...mármint ez az újabb nevetséges vagyonfelélés, ja és nem mellékesen aki nyilatozik....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Komposzt a fenyőkből

Sopron - Véget értek az ünnepek, Vízkereszt után sokan megszabadulnak a díszeiktől megfosztott… Tovább olvasom