Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Közgyűlés: titkos szavazás igazgatói tisztségekről

Sopron - Intézményvezetőket választott a soproni képviselő-testület. Szó esett hulladékprojektről és a Magosz-boltról. A rendkivüli közgyűlésen a kórház gazdasági igazgatójának munkaszerződéséről döntöttek. Véget ért az ülés.


13.06: Véget ért a rendkivüli közgyűlés.

12.54: Elkezdődött a rendkivüli közgyűlés két napirendi pontban. A önkormányzati költségvetési szervek alapító okiratának módosításáról szóló előterjesztést 20 egyhangú igennel fogadták el.

Az Erzsébet-kórház gazdasági igazgatójának munkaszerződéséről szóló utolsó napirend következik Jogszabályi változás miatt van szükség a döntésre. Véget ért a titkos szavazás, a döntés értelmében határozatlan időre Tiborcz Sándor nyerte el a tisztséget.

12.40: Véget ért a rendes ülés, egyebek közt Nagy Tamás (MDF) kér szót, aki gratulál az önkormányzatnak és a Vizmnek az uszoda újonnan kialakitott csúszdaparkjához. Az is érdekli, mikorra nyithat meg a Petőfi téri mélygarázs.

Boros László (MSZP) arról szól, hogy a Győri úton a Baumaxnál áldatlan állapotok uralkodnak az úton. "Kaszálni kellene, mert méteres a gaz." - mondja a képviselő.

Varga Gyula (MSZP) a Rák patak mederrendezésének sürgősségére hivja fel a figyelmet.

Varga Szabolcs (Fidesz) is szót kér, ő is jelezte már a jegyzői irodán a Győri úti problémát, amit azóta megoldottak már.

12.05: A IV. László király u. 19. sz. alatti üzlethelyiség élelmiszer üzletként való bérbeadásáról szóló napirendre tért rá a testület. Kalmár István (MSZP) beszél, elmondja, érthető a "szociális bolt" elgondolása, az hogy magyar termelőket helyzetbe hozzanak a multikkal szemben. Jó a cél, de az ügy mögött álló politikai szervezetet, a Magoszt nem kellene támogatni. 

Politika vagy nem politika? Vajon osztanak majd a vásárlás mellé fideszes szórólapokat a jereván-lakótelepi élelmiszerboltban? - ilyen kérdésekről szól a vita a képviselők között a Magoszos bolt kapcsán. Simon István bizakodásának ad hangot, miszerint a bolt beváltja az elképzeléseket és valóban egyaránt használ a magyar termelőknek és a vásárlók pénztárcájának. Nagy Tamás (MDF) szomorúan veszi tudomásul, hogy már a lekváros táska is politikai kérdéssé vált.

- Ezentúl bérletidij-kedvezményben részesül minden olyan vállalkozó, aki magyar terméket árusit? - kérdezi Hruby József. - Nem erről van szó, hanem arról, hogy a lakosságot és a termelőket egyaránt segitsük.

- A Dunántúlon a soproni üzlet lesz az első, itt is a helyben megtermelt árukat fogjuk árusitani, mindenki egészséges, hazai termékeket vásárolhat - szólalt fel Fenyőházi Tibor a Magyosz megyei elnöke.

Szavaznak, az eredmény 16 igen, 7 tartózkodás.

11.35: A Sopron Térségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás aAlapító okiratának módosítása a téma. Hruby József elmondja, véleménye szerint nagyon nagy lemaradásban van a program kidolgozása. - Mi a késés oka? - kérdezi. Simon István alpolgármester válaszol, elmondja, egy korábbi társulási tanácsülésen a képviselő tájékozódhetott a feltett kérdésével kapcsolatban.

A képviselő szóban felidézi a tanácsülésen elhangzottakat. 2006-ban a kiviteli tervek elkészültek, 2008 októberében adták be a rekultivációs pályázatot, mellyel kapcsolatban tööbszöri hiánypótlásra szólitották fel a benyújtót. Most új pályázatirót neveztek ki, a munka nem halad, és most, másfél hónappal a Harkai úti telep engedélyének lejárta előtt még mindig nincs információ arról, hogy Sopron város hova fogja lerakni a szemetét.

Természetesen helyén kezeljük a hulladékprojektet - mondja Fodor Tamás polgármester, válaszolva a történeti áttekintésre. - Sok tényező hátráltatta a munkát, emberi léptékbe kellett hozni egy túldimenzionált projektet. A Harkai lerakó környezetvédelmi engedélye valóban lejár, de az országban 200 ilyen lerakó van.

Szavazáskor 22 igennel fogadták el a határozati javaslatot.

11.29: Athénba történő kiküldetés a téma, képviselői kérdésre kiderül, a 43. Nemzetközi Gyermekjátékokon Sass Lászlót javasolják a város képviseletére.

Brennbergbe, a júliusi testvérvárosi találkozóra küldöttséget delegál a város. A delegáció vezetőjévé Varga Gyulát (javasolják). Elfogadják a javaslatot.

11.14: Az Intézmények Gazdasági Szolgálata szervezeti
és működési szabályzatáról szóló napirend következett. Hruby József (MSZP) arra kiváncsi, hogy miért csak most készült el az szmsz, amikor arra elvileg három hónapot adott magának a testület. Abdai Géza alpolgármester arra hivatkozik, hogy a túlságosan összetett feladat okozta a csúszást.

Alapitványok támogatásáról szóló napirendhez érkezett a közgyűlés, az egyhangú szavazatok értelmében az önkormányzat több alapitvány működését segiti 20-150 ezer forint közötti összegekkel rendezvények szervezésében, pályázati önrészek biztositásában és együttműködésben más szervezetekkel.

11.07:
A Kozmutza-iskola élére Horváth Lászlónét, a Bánfalvi Óvoda vezetőjévé dr. Führer Ernőnét, a Halász Utcai Óvoda vezetőjévé Szőke Editet, a Trefort téri ovi vezetőjévé Balláné Horváth Mártát a Lackner-iskola igazgatójává Forás Bélát választották. A nyertes pályázók 2014 júliusáig tölthetik be a tisztséget.

10.34: Intézményvezetől szavaznak a képviselők. A Bánfalvi Óvoda, a Halász Utcai Óvoda, a Trefort Téri Óvoda, a Kozmutza-iskola és a Lackner Kristóf Általános Iskola igazgatói székének sorsa dől el. Titkos szavazás következik.

10.18: A SOPRONTISZK-ről kezdődött vita a közgyűlésen. Palotai György osztályvezető beszél a szervezetről. A SOPRONTISZK célja, hogy eleget tegyen a törvényi kötelezettségének és két elnyert önkormányzat lebonyolitásában és koordinálásában van szerepe - mondja az osztályvezető.

Biczi László (MSZP) azt kérdezi, mi a pályázatok határideje és milyen közbeszerzések várhatók még a közeljövőben. Palotai György elmonta, 2010 decembere a határidő, addig el is kell számolni. - Hol jelent meg a pályázati kiirás a 186 milliós, szakmai szolgáltatásokra vonatkozó közbeszerzésre? - kérdezi a képviselő. Kiderül, a közbeszerzési értesitőben jelent meg a kiirás. Biczi László beszél: "220 millió forintról dönt a SOPRONTISZK mai taggyűlése, de sok a kérdés a szervezet működését illetően."

Szavazáskor 17 igennel és 7 tartózkodással fogadják el a javaslatot.

Előzetes:

A játszótéri eszközök biztonságosságáról szóló rendeletnek megfelelően köztéri játszóterek bővítése és felújításának támogatása pályázatáról döntenek a csütörtöki képviselő-testületi ülésen Sopronban.

Szavaznak még a FORENO Nonprofit Kft. könyvvizsgálói szerződésének meghosszabbításáról, valamint több intézmény – mint a Bánfalvi Óvoda, a Halász Utcai Óvoda, a Trefort Téri Óvoda, a Kozmutza-iskola és a Lackner Kristóf Általános Iskola – magasabb vezetői tisztségének betöltéséről.

A testület megtárgyalja az Intézmények Gazdasági Szolgálata Szervezeti és Működési Szabályzatát, dönt Athénba és a németországi Brennbergbe történő külföldi kiküldetésről, háziorvosi körzetekről és körzethatárokról és a Sopron Térségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás alapító okiratának módosításáról.

Előterjesztés készült Sopron önkormányzatának tulajdonában álló fertőrákosi utak ingyenes átadásáról és a IV. László király utca 19. alatti üzlethelyiség élelmiszer üzletként való bérbeadásáról is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Népszavaznak a halotthamvasztóról

Ebergőc - Az európai parlamenti választásokkal egy időben Ebergőcön a tervezett halotthamvasztóról… Tovább olvasom