Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Közgyűlés: Horváth Zoltánné lesz a Pro kultúra ügyvezető igazgatója

Személyi változások történtek a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. ügyvezetésében. Rapid volt a csütörtöki közgyűlés.


12. 30. Pályázati pénzekből szeretnék bővíteni a térfigyelő kamerarendszert Sopron. Ezennel véget ért a közgyűlés.

12. 25. Megszületett a döntés: április elsejétől két ügyvezetője lesz a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft-nek. Ezt a feladatot Nyerges Ferenc, valamint Horváth Zoltánné együttesen látja el. Utóbbi kinevezése öt évig szól. A fizetése 575 ezer forint lesz.

Ősszel, a következő évad kezdetén lehet új igazgatója a soproni Petőfi Színháznak - közölte csütörtökön az MTI-vel a városháza sajtófőnöke.

Kuslics Balázs elmondta: csütörtökön arról határozott a megyei jogú város közgyűlése, hogy pályázatot ír ki a teátrumot is üzemetető Pro Kultúra Nonprofit Kft. egyik ügyvezetői posztjára. A szeptember elsejével hivatalba lépő új vezető nevezheti majd ki a leendő színházigazgatót.

A képviselőtestület által zárt ülésen tárgyalt, az MTI birtokába jutott előterjesztés szerint, azért kell kiírni az ötéves megbízatásra szóló pályázatot, mert lemondott tisztéről Nyerges Ferenc, a kft. 2010 novemberében megválasztott vezetője.

A közgyűlés által most elfogadott javaslat szerint augusztus utolsó napjáig a régi vezető és helyettese kettős ügyvezetéssel irányítja a társaságot. Az előterjesztésben az olvasható: a kft. tavaly 780 milliós bevétellel és 737 milliónyi kiadással zárta évét.

A poszt elnyerésének feltétele a szakirányú felsőfokú végzettség, legalább fél évtizedes szakmai gyakorlat, az elbírálás során előnyt jelent a nonprofit szférában, illetve előadó-művészeti szervezetnél szerzett legalább ötéves vezetői tapasztalat.

Darvasi Ilona, a Petőfi Színház igazgatója március közepén mondott le posztjáról, miután a színház fenntartója nem hosszabbította meg Huszti Péter művészeti tanácsadó szerződését. Mint az MTI-nek akkor elmondta, március 12-én nyújtotta be felmondását, amely április 12-én lép hatályba.


Nyerges Ferenc ügyvezetői megbízatását augusztus 31-el visszavonja a közgyűlés. Szeptember elsejétől menedzser igazgatóként folytatja tovább a munkáját.

Darvasi Ilona színház igazgató távozásáról portálunkon már beszmámoltunk. Az írás itt érhető el >>

11. 50. Egyes falvak jelezték: szeretnének, de most nem tudnak pénzt fizetni a hulladéktársulásba. A várost ezt most megelőlegezi helyettük.

11. 14. A rendes közgyűlésnek vége, jön a rendkívüli.

11. 12. Egyebek. Bebesi József azt vetette fel, hogy a Kőszegi úti aluljáró építése miatti lezárás jelentős tolódást okoz. Sokaknak a korábbi busszal kell elindulniuk, hoyg bejussanak az iskolába, a munkahelyre. Miközben lenne lehetőség a forgalom gyorsítása érdekében. A képviselő a felvetésére írásban kap választ.

Varga Gyula (MSZP), szeretné a város szorgalmazná, hogy a volt MÉH teleppel szemben elszállítsák a faleveleket. Javasolja, hogy a Lidlnél egyen gyalogosátkelő. Ő is írásban kap választ.

11. 06. Zárt ülés következik.

11. 05. A Hermann Alice óvoda alapító okiratát is módosították. Az előterjesztés itt >>

11. 03. Módosították az intézmények Alapító Okiratát. Bővebben itt >>

11. 00. Elfogadták az idei közbeszerzési tervet. A napirendi pont itt érhető el >>

10. 56. Mi legyen a leendő bíróság előtti tér neve? - Ez most a téma. Korábban már foglalkoztunk ezzel, az írás itt érhető el >>

A szavazás végeredménye: Klebelsberg Kuno lett a tér neve.

10. 53. Fodor Tamás, Mágel Ágost, Rádonyi László, Horváth Béla és Bágyi Imre: ők mennek a németországi Kemptenbe, Sopron testvérvárosába. A küldöttség április 27-29-ig vesz részt a testvérvárossá válás 25-ik évfordulója alkalmából szervezett ünnepségen.

10. 46. Egyes állami utak kerülnek a város tulajdonába. Az átkerülő szakaszok listája itt érhető el >>

10. 45. A város szerződést kötött a Kapuvári Vízitársulattal a közcélú árkok és csatornák üzemeltetésére.

10. 42. Módosították a város és a Sopron Holding Zrt. között fennálló szerződést. A holding újabb feladatokat lát el, amelyekhez a pénz már rendelkezésre áll.

Bebesi József (LMP) azt kérdezi, hogy tavaly mennyibe kerültek az üzemeltetési feladatok?

Komornoki László igazgató írásban fog válaszolni.

Az előterjesztés itt érhető el >>

10. 40. A titkos szavazás eredménye: a közgyűlés támogatja Szabó Jenő rendőrkapitányi kinevezését.

10. 21. Szabó Jenő alezredes megbízott soproni rendőrkapitány kinevezéséről hoznak állásfoglalást.

Takács Tibor, megyei rendőr-főkapitány kért és kapott szót.  Megtudtuk, az alezredes 1995-től től dolgozik a megyei kapitányságok, s mindig vezetői feladatai voltak. Azért került ő Sopronba, mert tavaly Farkas Gábor, alezredes akkori rendőrkapitány távozott a posztjáról. A soproni kapitányság mutatói kifejezetten jók. Fontos még az is, hogy a lakosság is elfogadja őt.

Takács Tibor arra kérte a közgyűlést, hogy szavazzák meg a kinevezést.
Fodor Tamás (Fidesz-KDNP) polgármester is szól. A maguk részéről azt kívánják az új vezetőnek, hogy eredményesen végezze a munkáját. Sajnos, Sopronban is vannak olyan problémák, amelyek korábban nem voltak a városban. A városvezetés megadja azt a segítséget, amelyet eddig is megkapott a rendőrség. S így jól lehet folytatni a rendőri munkát, annak érdekében, hogy a lakosság és a turisták biztonságban érezzék magukat. Elsődleges feladat a kábítószer elleni küzdelem, ugyanis célállomás lettünk. A másik probléma az utazó bűnözés. A harmadik a közlekedés: az apró bosszúságokra is oda kell figyelni. Lényeges, hogy a városban legyen rendőri jelenlét, ez jelentősen növeli a lakosság biztonságérzetét.

Mágel Ágost (Fidesz-KDNP) is elmondja véleményét: a frakció és az önkormányzat nevében sok sikert kíván. Kalmár István (MSZP), is bizalmáról biztosította az új kapitányt. Sok türelmet és jó egészséget kívánt.

Titkos szavazás következik.

10. 19.

A Sopron Holding Zrt. alaptőkéjének 100 millió forinttal való felemelése a téma. Kérdés nem volt. Hozzászólás sem.

Részletek itt >>

10. 17.

A Sürgősségi előterjesztés a „TIOP-3.4.2-11/1. önkormányzati, állami, egyházi, nonprofit fenntartású bentlakásos intézmények korszerűsítése" című pályázat benyújtásáról című napirendi pontot visszavonták.

10. 16.

A közgyűlés határozatképes. Minden képviselő itt van.

10.10.

Abdai Géza (Fidesz-KDNP), alpolgármester köszön el a testület nevében a Deák téri Általános Iskola korábban nyugdíjba vonult igazgatójától Kováts Lászlótól. Az vezetőtől eddig nem volt mód elköszönni. Most megtették ezt.

Előzmény:

Egy éve fejezte ki szándékát Sopron közgyűlése, hogy 100 millió forinttal felemeli a Sopron Holding Zrt. alaptőkéjét, de annak érdekében, hogy ez sikeres legyen és az ezzel járó változásokat a cégbíróság bejegyezze, szükség van még egy határozatra.

Ez is a mai közgyűlés feladata lesz, ahogy az új rendőrkapitány kinevezéséről szóló állásfoglalás is. Aktualizálják a város és a holding közötti, a feladatellátásokról szóló megállapodásokat, és minden bizonnyal támogatják a képviselők a Kapuvári Vízitársulattal a közcélú árkok és csatornák üzemeltetéséről szóló szerződés megkötését is.

A város úthálózatának folytonossága és az uniós pályázatok érdekében egyes állami tulajdonú utak ingyenes önkormányzati tulajdonba vételéről is dönt a közgyűlés. Rendelet születik a közterületen élő fák és zöldterületek védelme érdekében. Szó lesz a város idei közbeszerzési tervéről is, a védőnői szolgálat pedig – jogszabályi változások miatt – a jövőben nem a polgármesteri hivatal keretein belül, hanem a Soproni Szociális Intézmény égisze alatt működik.

Olvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. intar 2012. március 31. 09:43
  „Nem történt semmi csak helyet cseréltek a verebek a fán! Illetve helyet csináltak az érkező főverébnek.”
 • 21. bogote 2012. március 30. 19:12
  „Figyelő2012, ez Így van!”
 • 20. Hozzászóló 2012. március 30. 12:13
  „Főmenedzserigazgató és vezetőfőmenedzserigazgató nincs még?”
 • 19. öröksoproni 2012. március 30. 10:40
  „Sok sikert Böbi!!! Gratulálok!”
 • 18. S.Soproni 2012. március 30. 09:34
  „14. Figyelő2012 Levelével egyetértek !
  Nem ismétlem a leírtakat mindenki olvassa el.
  Sok sikert kívánok az új kapitánynak!”
 • 17. Figyelő2012 2012. március 29. 23:11
  „16.
  Sajnos Sopron lakóssága nagyon vegyes lett a betelepültekkel, és ez okozza az igazi problémát.
  A városba érkeznek, hogy Ausztriába dolgoznak majd, csak éppen nem jön össze a munka, és a megélhetés végett elkezdenek bűnözni.
  Mellesleg kíváncsi lennék, hogy a város mennyi esélyt fizet ki ezen emberek számára.”
 • 16. Csetneky 2012. március 29. 22:01
  „Tapasztalataim szerint Sopron városában bűnözés területén a fő probléma nem a közlekedés - főleg nem a traffipax - hanem inkább az egyik előző hozzászólásban említett színes bőrű egyének elszaporodása. Ha ezen nem változtatnak azonnal - ami persze nem rendőrségi hatáskör (csak a hatékonyabb ellenőrzésük) - akkor lassan elérjük Miskolc szintjét, ami pedig véleményem szerint épeszű emberek számára nem lehet cél.”
 • 15. 1soproni 2012. március 29. 21:04
  „Szeretnék egy helyreigazítást olvasni/hallani Szijjártó Bulvárkacsa Pétertől.”
 • 14. Figyelő2012 2012. március 29. 20:38
  „13. Schmitt Pál már nem Dr.
  Neki eddig tartott a politikai karrier, és úgy gondolom, hogy elkezdenek most hullani a fejek a jobb oldali politikai süllyesztőbe.

  Ha a rendőrségnek minden segítséget megadnak, akkor első sorban anyagi forrást kell biztosítani, üzemanyagra, és kifizetni a rendőrség tagjai túl óráit, béreit!
  Ha ez megtörténik, akkor lesz rendőri jelenlét a városban!
  Ha lesz rendőri jelenlét, akkor meglehet állítani a rengeteg betörést amit átutazó idegenek követnek el, szinte már, nap, mint nap!
  Eddigi évek alapján az utcai prostitúció nem volt jellemző a városba!
  Most a Gyár u. környéke vigalmi negyed, és lesújtó képet mutat a városról, és talán még a külföldi vendégeket is elriasztja!
  Hiába van rendőrségi jelenlét a helyszíneken, hiába vannak igazoltatások, ha nem szedik össze az ország különböző részeiről ide jött egyéneket, és nem zárják el őket!
  Közben pedig színes bőrű egyénekkel van tele a környék.
  Én azt mondom, hogy a kapitány legelső dolga ez lenne, hogy ezt azonnal felszámolja vas szigorral!
  Ha olyan sikert érnek el, mint Kapuváron, akkor rend lesz a városban.
  Nem hiába ér el ilyen sikereket a Kapuvári rendőrség!

  Tehát eredményes munkát az új kapitány Úrnak, és az állománynak!

  A térfigyelő kamerák bővítése pedig elengedhetetlen feladat, hogy a bűnözőket sokkal könnyebben beazonosítsa a rendőrség!”
 • 13. látó 2012. március 29. 19:25
  „Egy pártkatona mögé bújni éppoly lesújtó, mint ami a Köztársasági elnökkel történik, ha lemondott volna már rég túl lenne az egészen miközben akik tudják miképpen lehetett akkoriban Dr. címet szerezni pontosan tudják nagyjából a 2/3-ra igaz a plágium..szerintem még ma éjjel lemond Scmidt Pál is!”
 • 12. canis 2012. március 29. 18:34
  „Sajnos, a kedves soproniak megint nem értenek semmit az egészből, értetlenül fröcsögnek és hamis következtetésekre jutnak. Miért volt olyan a soproni színház, amilyen? (Színvonaltalan, sok esetben harmadrangú.) Köszönhetjük a nagykalapos hölgynek és Kossuth-díjas tanácsadójának, aki művészeti vezetőként, ha adott tanácsot szégyellheti magát, ha nem, akkor meg miért kapta a nem kevés fizetését? Ezt az állapotot kellett felszámolni, mert tarthatatlan volt, a többiek rovására ment. A nagykalapos hölgy nagylelkű "szoldaritása" meg csak mese: egyszerűen bedugultak a pénzcsapok, s így ideje volt távozni... Két "neves" budapesti színház (melyekben érdekeltségei vannak)előadásai kerültek volna Sopronba mint "bemutatók" másodkézből. Nyerges urat lehet szeretni és nemszeretni, de mostani karakán kiállása a város és a Pro Kultúra (többek között a mostohaként kezelt közművelődés) érdekeit szolgálta, még akkor is ha a a görög tragédiákból ismert isteni erők szerint ennek ára az volt, hogy tapasztalt kollégájának adja át a vezetői széket. A városvezetés bölcs és rendkívül nehéz döntését is csak dícsérni lehet, most már csak azon kell izgulnunk, hogy ki lesz a leendő színházigazgató és sikerül-e létrehozni egy valóban soproni (nem kétlaki, vagy csak ideugró, feladatot letudó) társulatot.”
 • 11. bogote 2012. március 29. 18:00
  „az egész csak a pénzről szól. mindkettőnek távozni kellene!!!! <moderálva>”
 • 10. ebtars 2012. március 29. 16:19
  „"Megszületett a döntés: április elsejétől két ügyvezetője lesz a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft-nek. Ezt a feladatot Nyerges Ferenc, valamint Horváth Zoltánné együttesen látja el. Utóbbi kinevezése öt évig szól. A fizetése 575 ezer forint lesz"
  Ezért elküldenek 6 pedagógust, 3 könyvtárost, 7 egyéb besorolású alkalmazottat az intézményekből, hogy kifizethessék az 575 ezer forintot + Nyerges úr menedzser-igazgatói fizetését ???”
 • 9. loner 2012. március 29. 15:59
  „Hú de nagy változás!!! Nyerges úr attól még ott marad, és semmi sem fog változni..... Ó ott olyan mint egy szent tehén, vagy őskövület. Kár, hogy nem történik gyökeres változás. Ami meg az idei színházi évadot jelenti, hát az borzalom. A Sári Bíró előadás kb. egy gyenge műkedvelő színkör szintjén állt. A Sopron Orfeum, meg .....az meg azért kellett, hogy meglegyen a darabszám a bérletben???? A Vágási Feri meg még mindig itt ripacskodik két darabban, talán ha az igazgatónő lemondott nem jön vissza a következő évadra.
  Kíváncsian várom a változást, de azt hiszen hiú ábránd....Sopron kulturális élete lenne pedig a tét, mert vagyunk még páran akik jobbhoz voltunk hozzászokva.”
 • 8. katikis6 2012. március 29. 15:31
  „Már kezdtem örülni... de akkor lehet, hogy az egész csak vihar volt a biliben és minden marad a régiben?...:S”
 • 7. Sonnenschein_Manó 2012. március 29. 15:09
  „Vajon mivel zsarolta meg Nyerges Ferenc a városvezetőket, hogy - ha nem ügyvezetőként, de - mégis marad?”
 • 6. justitiácska 2012. március 29. 14:55
  „"Nyerges Ferenc ügyvezetői megbízatását augusztus 31-el visszavonja a közgyűlés. Szeptember elsejétől mendeszer igazgató" "Pro Kultúra "Az való neki "MENDESZER" ,jól kezdödik,a kultúra kivágta a biztositékot.”
 • 5. modernsopron 2012. március 29. 14:48
  „DE JÓ!
  VÉGRE !
  Most megint lesz igazi kulturális élet Sopronban, mint Györben, Szombathelyen, Veszprémben?
  Most nyítni fog a város Ausztria felé is a kultúrális területén ?!?!
  Hiszen ennek mindig ellenállt a legnagyobb magyar Nyerges úr...”
 • 4. Sonnenschein_Manó 2012. március 29. 14:10
  „Egyszer talán valaki megírja, hogy milyen politikai machinációk, pártok és városvezetők közötti háttérmegállapodások kellettek ahhoz, hogy Nyerges húsz éven át a székében maradjon, miközben mindenki számára nyílt titok volt, hogy teljesen alkalmatlan erre a feladatra. Végül is csak a város kulturális élete ment tönkre teljesen.”
 • 3. intar 2012. március 29. 12:55
  „Nyerges úrnak már réges-régen távozni kellett volna. Helyrehozhatatlan bűn ez a késlekedés! Ez a döntés csak félmegoldás. A szellem marad!”
22 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tűz egy melléképületben Fertőrákoson

Családi ház melléképülete gyulladt ki csütörtök délután Fertőrákoson. Tovább olvasom