Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Kormányhatározat - 2018-ig meg kell épülnie az M85-ösnek Sopron és Csorna között

Kétszer-két sávon épül gyorsforgalmi út Sopron és Csorna között, felújítják a történelmi belvárost, fejlesztik a Fertő tavi turizmust, ipart telepítenek Sopronba.

– Megjelent a Magyar Közlönyben, így hivatalossá vált a kormány és Sopron között megkötött együttműködés. A Csorna-Sopron-országhatár, valamint a várost észak-nyugati oldalról elkerülő út 2018. március 15-ig megépül – jelentette be hétfői sajtótájékoztatóján Fodor Tamáspolgármester. – A fejlesztéseket kiemelt közúti beruházásnak minősítette a kormány.

Egy korábbi kormányhatározat szerint Sopron és Pereszteg között kétszer egysávon épülne meg az út. Az határozat már azt is tartalmazza, hogy a korábbit módosítani kell.

Sopron és Csorna között kétszer-két sávon épül majd meg az M85-ös gyorsforgalmi út. Fotó: kisalfold.hu archívum
Sopron és Csorna között kétszer-két sávon épül majd meg az M85-ös gyorsforgalmi út. Fotó: kisalfold.hu archívum


A polgármester hozzátette: a történelmi belvárost, a középkori várnegyedet is felújítják, s az önkormányzati, állami, egyházi, vagy magántulajdonban lévő épületek között nem tesznek majd különbséget. Megújulnak a belvárosi utcák, terek, zsinagógák, kertek.

Kiemelt figyelmet kap a Lenck-villa, a Russ-villa, a Zichy-Meskó palota, az Esterházy-palota, a Szent Mihály templom, valamint az új utca 11. és Új utca 22-24. szám alatt álló zsinagóga.

– Uniós források bevonásával készül el a Fertő tó rehabilitációja, valamint infrastrukturális fejlesztése – folytatta Fodor Tamás. – Munkacsoport alakul a Löverek Program megvalósíthatósági koncepciójának kidolgozására. Mindez magában foglalja a Löver fedett uszoda korszerűsítését, a szállodaprogram kialakítását, a parkerdő és klimatikus gyógyhely további fejlesztését.

Emellett átfogó ipari és technológiai programot alkotunk. Cél egy Innovációs  Technológiai Centrum létrehozása, amely a helyi gazdasági fejlődés motorja lehet. Letelepedhetnek tőkeerős nagyvállalatok, illetve erősödhet a kis- és középvállalkozói szektor.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Brutális késszúrásokkal támadt volt alkalmazottjára Sopronban

Lelkileg is belebetegedhetett a késszúrásokba a nő, ezt szakértőnek kell vizsgálnia. Addig nem hozhat ítéletet a Győri Törvényszék. Tovább olvasom