Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 22°C Még több cikk.

Könyv Sopronról, horvát szemmel

Sopron - Napjainkig több évszázadot felölelő könyv jelenik meg Sopronról, a városban és környékén letelepült horvátok története apropóján.
– Fél évezrede települtek Sopronba a horvátok, akik az idők során jelentős szerepet játszottak a város felvirágoztatásában – mondja a kötet szerkesztője, dr. Payrits Ferenc, a helyi kisebbségi önkormányzat elnöke.
– E ténnyel eddig egyetlen Sopronról szóló kiadvány sem foglalkozott. Ezért gondoltunk arra, hogy összegző és hiánypótló művet adjunk a várostörténet iránt érdeklődők kezébe. A Sopron, a kultúra és az együttműködés városa című könyv magyar és horvát, illetve csak horvát nyelven jelenik meg. Szerzői – Bencsics Miklós Kismartonban élő akadémikus, Dragutin Feletar horvát professzor, Krisch András főlevéltáros, ifj. Sarkady Sándor egyetemi könyvtár-főigazgató és dr. Tóth Imre múzeumigazgató – sokszor meglepő, eddig nem ismert tényeket tárnak az olvasók elé.

Dr. Payrits Ferenc a közel négyszáz oldalas könyv kézirataival.
Dr. Payrits Ferenc a közel négyszáz oldalas könyv kézirataival.

A vármegyeházán péntek este 6 órakor rendezendő könyvbemutatón Zágrábból és a horvátországi Sopronból is érkeznek vendégek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyetemisták készíthetik el a zsinagóga felújítási tervét?

Sopron - Továbbra is megvan a politikai szándék a soproni, papréti zsinagóga megmentésére. Az egyre… Tovább olvasom