Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Konferencia Sopronban: célpontok lehetnek a hackerek

Az online háborús cselekmények ellencsapásra jogosítják fel a megtámadottat, ami akár hagyományos fegyverekkel is történhet fogalmazott Tálas Péter biztonságpolitikai szakértő.

– Az idő haladtával kiszélesedett a háború fogalma. Míg régebben azt gondolták az emberek, háborút csak katonák vívhatnak, mára bebizonyosodott, kiberháború is létezik, ami majdnem olyan gazdasági veszteségeket tud okozni, mint egy „igazi" összecsapás.

Tálas Péter biztonságpolitikai szakértő
Tálas Péter biztonságpolitikai szakértő


Az online háborús cselekmények ellencsapásra jogosítják fel a megtámadottat, ami akár hagyományos fegyverekkel is történhet. Az ilyen válaszcsapásnak lehetnek célpontjai az on- line támadást végrehajtó hackerek, akik ebben az esetben katonának minősülnek háborús helyzetben, vagyis a megölésük nem számít civilek elleni fellépésnek – fogalmazott Tálas Péterbiztonságpolitikai szakértő. A címzetes egyetemi tanár, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Stratégiai Védelmi Kutatóközpont vezetője az NYME Sopronban rendezett „Háborús konfliktusok és erkölcs" című konferenciáján tartott előadást.

Kiemelte, térben is kiterjedt a hadviselés, a hagyományos fegyvernemek mellett az űrbe küldött katonai műholdak segítik az ilyen jellegű földi tevékenységet. A háború szereplői is megváltoztak.

A klasszikus értelemben vett hadseregeken túl ma már terrorcsoportok, törzsek, klánok, szervezett bűnözők, magánhadseregek, sőt, ha a terrorizmust nézzük, akár egyének is képesek háborút viselni a társadalmak ellen.

Az előadó hozzátette: adott esetben a pénzügyi-gazdasági érdekek védelme legalább olyan fontos, mint a területvédelem.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Országos vadászkamara: Jámbor László az új elnök

Vadászpályafutása nagy kihívásának tekinti az országos vadászkamara elnöki posztjának elnyerését dr.… Tovább olvasom