Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Kóla helyett vörösbort!

Sopronban tartotta háború- és EU-csatlakozás ellenes tüntetését a Magyar Igazság és Élet Pártja. Csurka István bojkottot hirdetett az amerikai és izraeli árucikkekre, s bejelentette: figyelni fogják a népszavazás tisztaságát.

Közel százötvenen vettek részt a Csurka István vezetésével megtartott béketüntetésen.
Ötpontos MIÉP-állásfoglalás

Közel százan gyülekeztek szombaton délután a Jereván-lakótelepen, hogy transzparensekkel és zászlókkal – a menet élén Csurka István pártelnökkel, a MIÉP megyei és városi vezetőivel – a Fő térre vonuljanak. A háborúellenes tüntetésen a párt egyben az EU-csatlakozás ellen is tiltakozott, mert ahogy szóvivőjük, Győri Béla fogalmazott: „Így nem kell az EU!". Délutáni sajtótájékoztatójukon ismertették a párt elnökségének állásfoglalását: magyar résztvevő semmilyen formában nem küldhető hadműveleti területre, a háború anyagi terheit kizárólag az USA-nak, Angliának és Izraelnek kell viselnie, Magyarország csak korlátozott számban fogadhat be menekülteket, a kormány nem vehet fel hitelt az esetleges – akár gazdasági – károk enyhítésére, s végül az ötödik pont szerint a háború miatt felül kell vizsgálni az EU-csatlakozás szükségességét.

Ellenőrök az április 12-i szavazáson

Csurka István pártelnök két bejelentést is tett Sopronban. Miután az Alkotmány csak a parlamenti pártoknak biztosít részvételt az április 12-i voksolás szavazatszámlálásában, a MIÉP felkért egy közvélemény-kutatásra is jogosult vállalkozást a népszavazás ellenőrzésére. Minden szavazókörben szeretnének ellenőröket állítani, akik a kijövőket megkérdezik, hogyan szavaztak. Mint Csurka elmondta, tisztában vannak azzal, hogy lesznek, akik élnek jogukkal és nem adnak választ kérdéseikre, ám így is megközelítő képet kapnak az eredményről, s ezzel kontrollálják a népszavazást. „A magyarság nem maradhat tétlen a III. világháborúban. Ami Irakban történik, az gyalázat. Nem háború, hanem vadászat" – mondta a MIÉP elnöke, erkölcsi kötelességnek nevezve, hogy a jó érzésű emberek tiltakozásként ne vásároljanak amerikai és izraeli árucikkeket. „Le a Coca-Colával, igyatok vörösbort!" – ismételte meg felhívását szombaton délután a Fő téren rendezett nagygyűlésén is, ahol közel százötvenen hallgatták meg beszédét és Sárdi Barbara műsorát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erkölcstan és tornaóra kötelező

„ Ha rajtam múlna, az ifjúságot mindenekelőtt hit- és erkölcstanra taníttatnám, és mindennap… Tovább olvasom