Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Kiszervezik a vasúti áruszállítást Bécsből

Várhatóan 2017-re készül el Bécs új vasúti logisztikai terminálja, amely több belvárosi teherpályaudvart is kivált. A 300 millió eurós beruházásnak köszönhetően jelentősen csökken majd a vasúti teherforgalom az osztrák fővárosban.


A napokban tették le az új bécsi vasúti logisztikai terminál, a Güterterminal Wien-Inzersdorf alapkövét az osztrák főváros déli részén, az egykori Inzersdorf-Metzgerwerke vasútállomás tőszomszédságában. A multifunkciós vasúti terminál 40 focipályányi területen (55 hektáron) mintegy 300 millió eurós beruházással az ÖBB saját forrásaiból és az Európai Unió társfinanszírozásával valósul meg és várhatóan 2017-re készül el.


Az új létesítménynek köszönhetően teljesen átszerveződik és koncentrálódik a bécsi és környékbeli vasúti árufuvarozás. A belvárosi rendező- és teherpályaudvarok helyét lakások és irodák veszik át, és jelentősen csökken a városon keresztül-kasul tologatott tehervagonok száma is. A szállítási idő rövidülésével pedig tovább nőhet a vasúti áruszállítás népszerűsége és versenyképessége.

A napokban tették le az új bécsi vasúti logisztikai terminál, a Güterterminal Wien-Inzersdorf alapkövét
A napokban tették le az új bécsi vasúti logisztikai terminál, a Güterterminal Wien-Inzersdorf alapkövét


„Az új inzersdorfi terminállal több legyet ütünk egy csapásra" – magyarázza Maria Vassilakou főpolgármester-helyettes. „Kiváló helyen fekvő belvárosi területekhez jutunk, ahol egyaránt kellemes lakni és dolgozni.

Ugyanakkor biztosítjuk a vasút számára mindazon feltételeket, amelyek segítségével nőhet a közúti áruszállítással szembeni versenyképessége, amivel még több kipufogógáztól kímélhetjük meg a környezetet."

A terminál helyének kiválasztásakor a környezetvédelmi szempontok, a térstruktúra, az árukapacitás, a meglévő közúti- és vasúti hálózathoz való kapcsolódás valamint a rendelkezésre álló hely nagysága voltak a fő szempontok.

A lakosságot, a kerületi képviselőket és a környezetvédelmi jogvédőket több kerekasztal-beszélgetés során vonták be a projektbe.

Az új teherpályaudvar multifunkcionális vasúti terminálként, modulonként valósul meg. Az első építési szakaszban a kombinált árufuvarozáshoz és az egyedi küldemények továbbításához szükséges létesítmények valósulnak meg, de később kiszolgáló vágányokkal, konténertárolóval valamint különböző kiszolgáló berendezésekkel és épületekkel bővül.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vállon érte a találat: féltékenységből lőtték meg Kismartonban

Az eddigi adatok szerint féltékenységből lőttek vállon egy huszonöt éves férfit Kismartonban… Tovább olvasom