Kisalföld logö

2016. 10. 28. péntek - Simon, Szimonetta 2°C | 14°C

Kinek a fa, kinek a szemete

A Bánfalvi út város felé eső részén az út menti fákról lehullott levél összeseprése, az elszáradt ágak eltakarítása a lakókra marad – panaszolta Szalai Klára. Az úttest a Közúté, a járda az önkormányzaté – s ami közötte van? Utánajártunk.

– A házunk előtt hatalmas fák állnak, amikhez évek óta senki sem nyúlt. A száraz ágak az autóinkra esnek, levelüket a kapuból söpörjük ki, de alig győzzük. A panaszainkkal pedig egyik hivatal a másikhoz küld – sorolta szomszédai nevében is a Bánfalvi úton élő Szalai Klára. Elmondta, már felkereste a holdingot is, de ott kijelentették, a fák metszése nem az ő feladatuk. A közútkezelő illetékese is csak annyit közölt, ők az úttal foglalkoznak, ami mellette van, a város feladata.

Szalai Klára küzd a levelekkel, de ha összesöpri is, a Közútra kell várnia, hogy elszállítsák. Fotó: Magasi
Szalai Klára küzd a levelekkel, de ha összesöpri is, a Közútra kell várnia, hogy elszállítsák. Fotó: Magasi

Valóban sajátos helyzet, hogy a forgalmas útszakaszon az úttest a Magyar Közút Kht. kezelésében van, a járda pedig a városé. A kettő között álló fák úgy tűnik, „mostohák", a róluk érkező áldás viszont nem boldogítja az ott élőket. A lakók panaszát mindenesetre mi is továbbítottuk, s úgy tűnik, lesz megoldás.

Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút szóvivője válaszában kiemelte, álláspontjuk szerint társaságuk a kiemelt szegélyek közötti részért felel, minden más a tulajdonosé, vagyis az önkormányzaté. Folyamatosan tartják is a kapcsolatot a várossal, s a lakók érdekében például az összegyűjtött levelet is elszállíttatják.

„A balesetveszélyes csúszós helyzetek megelőzését szem előtt tartva ősszel már két alkalommal szedtük össze és szállítottuk el a faleveleket a burkolatról és a külső területekről is. A lakók részére zsákokat biztosítottunk, hogy abba tudják az avart gyűjteni. Útellenőrzésünk során mi is tapasztaltuk, hogy nagy mennyiségű falevélről van szó, amit terveink szerint a téli időszak előkészítésére beütemezett munkáink befejezése után fogunk összegyűjteni és elszállítani" – tudatta a szóvivő. A fák nyesése ugyanakkor az önkormányzat feladata. A városházán ígéretet kaptunk arra, hogy szakembereket küldenek a Bánfalvi útra és megszüntetik a balesetveszélyt.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felavatták GYSEV CARGO mozdonyt

Felavatták szerdán a soproni vasútállomáson a GYSEV CARGO Zrt. első tematikus, matricázott… Tovább olvasom