Kisalföld logö

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 12°C | 17°C Még több cikk.

Kilenc művész munkáiból nyílik tárlat Sopronban

Kilenc művész munkáiból nyílik FidelissimArt címmel időszaki kiállítás Sopron új kiállítótermében, a régi kaszinó épületében március 15-én.

A FidelissimArt elnevezésű tárlaton a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének soproni képző- és iparművészei - Edőcs Márta, Gáspárdy Tibor, Gerencsér-Pán Tamás, Giczy János, Kovács-Gombos Gábor, Magyar Mónika, Soltra E. Tamás, Sulyok Gabriella, Szőcs Géza - munkái lesznek láthatóak.

Edőcs Márta üvegművész az MTI-nek elmondta: az utóbbi évek munkáit, három üvegképet és néhány tálat, ékszert mutat be a FidelissimArt kiállításán. „Mostanában egy ékszerkollekción dolgozom, amely már az eddigiek továbbgondolása" – tette hozzá az üvegművészeti technikát külföldön is oktató alkotó.

Soltra E. Tamás érem- és szobrászművész éremművészetéből ad ízelítőt. 60 érmet, vagy ahogy ő fogalmazott, „egy kisebb érembiennálét" visz az időszaki tárlatra. "Ezek az alkotásaim nemrég érkeztek haza külföldről, bejárták a világot" – mondta el a Ligeti Erika-díjas művész, aki legutóbb Mária királynő aranyforintján dolgozott.

Ez az emlékérem is része a Magyar Nemzeti Bank Középkori magyar aranyforintok sorozatának, amelyből hármat Soltra E. Tamás tervezett. Az első kettő (I. Károly, I. Lajos) már megjelent.

Kóczán Péter, a kiállítást szervező Pro Kultúra Sopron kulturális igazgatóhelyettese kiemelte: ünnepi pillanat az intézmény életében, hogy a FidelissimArt tárlata megnyílhat Sopron új kiállítótermében, hiszen ez a művészeti közösség a nevében is őrzi soproni mivoltát.

A tárlatot április 6-áig láthatja a közönség.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Soproni fotós megrázó felvételei a New York-i robbanásról - galéria

A helyszínre sietett és felvételeket készített a New Yorkban élő soproni fotóművész, Horváth Eszter… Tovább olvasom