Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 2°C | 6°C Még több cikk.

Kiírták az önkormányzati pályázatokat

Sopron - A soproni önkormányzat idén is kiírta a civilszervezetek, egyesületek és alapítványok támogatását szolgáló pályázatokat. Április végéig közel húszmillió forintról döntenek.
A válság miatt az önkormányzatok, vállalkozások mellett a civilszervezetek is egyre nehezebb helyzetbe kerülnek. Kevesebb támogatás, felajánlás érkezik számláikra. A soproni önkormányzat ezért a tervezettnél korábban, már most kiírta a támogatási pályázatokat. A jelentkezési határidő április 20. Hét területen mintegy húszmillió forintot oszt szét a kulturális, oktatási és sportbizottság. A rendelkezésre álló összeg valamivel kevesebb a tavalyinál.

– A tervek szerint április végén elbíráljuk a beérkezett pályázatokat. A határidő azért is fontos, mert így például az iskolák még erre a tanévre is tervezhetnek programokat – mondta el a Kisalföldnek Sass László, a bizottság elnöke. – A teljes keretről azonban nem egyszerre döntünk. Egyebek mellett folyamatosan lehet pályázni a testvérvárosi kapcsolatok ápolására. A civilszervezetek, alapítványok, egyesületek más, országos pályázatokon is részt vesznek. Ha nem képesek előteremteni az önerőt, akkor a bizottsághoz fordulhatnak támogatásért.

Sass László hozzátette, a pályázók 80 százaléka évről évre nagyjából ugyanabból a körből kerül ki: többségükben önkormányzati szervezetek, iskolák, alapítványok vagy sportegyesületek. A sport esetében ebben a hónapban az alaptámogatásról dönt a bizottság, az eredményesség után járó összegekről év végén határoznak majd.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyermekkézben a város kulcsa

Sopron - Öt napon keresztül gyermekek „uralkodnak" Sopronban. A gyermekfesztiválra az ország… Tovább olvasom