Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Ki részesülhet rendszeres gyermekvédelmi támogatásban?

Sopronhorpácsi olvasónk azt szeretné tudni, ki részesülhet rendszeres gyermekvédelmi támogatásban. A település jegyzőjétől kaptunk választ a kérdésre.

– A támogatás odaítélése nem önkormányzati hatáskör, erről a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló törvény rendelkezik. A feltételek megléte esetén csupán a jogosultság megállapítása tartozik a jegyző feladatkörébe. A rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény abban az esetben jár, ha a kicsiket gondozó családban az egy főre jutó jövedelem összege nem haladja meg az öregségi nyugdíjminimum (28.500 forint) 135 százalékát, egyedülálló szülő esetén a 125 százalékát. A gyermekvédelmi támogatás többnyire természetbeni juttatás, az ebben részesülő családok gyerekei óvodában és az általános iskola 1–6. osztályában ingyen étkezhetnek, 6–8. osztályban 50 százalékos kedvezményt kapnak. Emellett térítésmentesen jutnak a tankönyvekhez is és évente kétszer 5800 forint is jár a gyerekekre – tudatta Czupy Jánosné.

A mintegy 840 lakosú településen négy család részesül ebben az ellátásban, a gyermekvédelmi támogatás iránti igényt az önkormányzatnál, egy erre a célra rendszeresített nyomtatványon lehet benyújtani, amihez csatolni kell a jövedelmet igazoló okmányt is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Van is, nincs is közvilágítás a tómalmi üdülőövezetben

Másfél hónapja állították fel a tómalmi üdülőövezet utcáiban a lámpatesteket, ám az ott lakók… Tovább olvasom