Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 18°C | 27°C Még több cikk.

Kegyeleti gyászszünet Sopronban

Kegyeleti gyászszünet és gyertyagyújtás volt hétfőn a Nyugat-magyarországi Egyetemen, a soproni campus is csatlakozott a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának felhívásához.

A 11 óra 30 perckor kezdődött főhajtást a Pécsi Tudományegyetemen történt tragédia kapcsán tartották. Az oktatók, a dolgozók és hallgatók, egy perces néma csenddel, és az egyetem főépületének aulájában meggyújtott mécsesekkel fejezték ki együttérzésüket és részvétüket.

- Megdöbbentő a pécsi eset, de bármilyen szomorú, azt kell mondanom nem volt teljesen váratlan. Most egy egyetemen bukkant fel az agresszió legsúlyosabb formája, de az erőszak, sőt az iskolai erőszak sajnos jelen van a mindennapi életünkben.

Szétesőben a világ, megváltozott az értékrend, az emberi élet sem ér már semmit sokaknak. Egy ilyen támadás kivédhetetlen. Amerikában gyakoribb az ámokfutás, de szerintem csak azért, mert nagyobb az ország, több a fegyver, amihez könnyebb hozzájutni is.

Statisztikailag kimutatták, hogy a folyamatokat a média is gerjeszti, akár követendő példaként is szolgálhatnak a bemutatott esetek az arra fogékonyaknak. Nem tudhatjuk pontosan, mi volt a támadás valódi oka. Lehet, hogy a rég felgyülemlett sérelmeket torolta meg ily módon az illető.

Más lett a világ, több a stressz, amit sokan nem képesek megfelelően kezelni. Ha ez bizonytalan lelkialkattal és értékproblémákkal együtt jelenik meg, a tragédiának megnő az esélye - fejtette ki a téma kapcsán Hargitai Gábor, az NYME kommunikációs munkatársa.

- Mélyen lesújtottak bennünket a hírek, a történtek után azonnal kifejeztük együttérzésünket a pécsi diáktársaknak. Nehéz kivédeni az ilyen támadásokat, talán nem is lehet. Nálunk annyiban könnyebb a helyzet, hogy a bennünket összekötő hagyományok miatt mély a kapcsolat a hallgatók valamint a hallgatók és oktatók között.

Az azonban kétségtelen, hogy ma mindenki rohan, így nehezebb észrevenni ha valakit gondok nyomasztanak. A biztonsági intézkedés nem segít, sőt a félelem többnyire pánikot, esetleg további agressziót szül - mondta Nagy Norina, a soproni erdőmérnöki kar ötödéves hallgatója, a hallgatói önkormányzat alelnöke.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aggódnak a tarvágás miatt

Sopron - A Gida patak utcában élők aggódnak a közelükben lévő akácos erdő tarvágása miatt: féltik a… Tovább olvasom