Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Karácsonyra lesz közvilágítás

Sopron - Közvilágítás, vízelvezető árok és aszfaltozott útburkolat hiányára panaszkodnak a Sarudi utca lakói. A világítás decemberre megoldódik, az út kivitelezésére azonban pályázni kell.
– Nappal a sártól, este ugyanettől és a sötétségtől nem lehet gyalogosan közlekedni az utcánkban – fordultak panasszal a Kisalföld szerkesztőségéhez a Sarudi utca lakói. Azt is leírták, hogy az összes közművet a lakók vezették be.

– Már évekkel ezelőtt megterveztettük az utat. Az önkormányzat idén ősszel egy használt szőlőkaróra kiszögelte az utcanévtáblát, ez volt az összes közreműködése környékünkön. Hogy nézhet ki a miénkhez hasonlóan 2007-ben egy utca, Ausztriától mindössze 4–5 kilométerre? Nincs járda, vízelvezető árok és közvilágítás sem. A lakók műve az itt található „útképződmény", hiszen 14 éve – mióta itt élünk – magunk próbáljuk megkönnyíteni az életünket.

Nincs járda, vízelvezető árok és egyelőre közvilágítás sem a Sarudi utcában.

– A Sarudi utca közvilágítása már kivitelezés alatt áll, előreláthatólag december 20-án készül el, önkormányzati finanszírozással – tudtuk meg Kerekes Attila főmérnöktől. – A járdára, az útra és a vízelvezető árokra azonban pályáznia kell a lakóközösségnek. Ehhez 65 százalékos önkormányzati támogatást kaphatnak az itt élők.

Az igényeket – lehetőleg előzetes árajánlatokkal – folyamatosan be lehet nyújtani a beruházási csoporthoz. Ilyen konstrukcióban készült el az Aranyhegyi-lakópark több utcája is, a közeljövőben pedig a Rozsondai és a Lomb utcák kivitelezése kezdődik.

Olvasóink írták

  • 2. Simon Józsefné 2007. december 01. 14:08
    „Gyermekeim laknak az utcában, és ha az unokámra vigyázok, még sétálni sem lehet kimenni, rémes ez az állapot! Ha nem tudnak hazavinni autóval, akkor elbotorkálok a buszmegállóig, ha szerencsém van kiérek, mert már ismerem a gödröket, ráaásul a cipőmre kell kötnöm egy műanyag zacskót, amit az utca végén levetek és eldobom, közben a kezem lesz csupa sár. Ezzel élünk már lassan 10 éve! Nem beszélve arról, hogy itt rendezik a Volt fesztivált minden évben, vajon mit gondolnak az idelátogatók?? Ráadásul, a fesztivál ideje alatt erre terelik a forgalmat és néha csak sajnálom azt az autóst, aki nem ismervén az itteni állapotot eltalál néhány gödröt.”
  • 1. Markó Anita 2007. november 29. 22:30
    „Én is itt lakom, ˝nagyon szuper˝ a közlekedés. Míg nem volt autóm (ami ott a távolban látható a képen) nem igazán mertem a buszmegállótól az utca közepén lévő házunkig sétálni este. Remélem mihamarabb elkészül a világítás, a sarat meg már kezdjük megszokni!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közel százmillió forint a régió turizmusára

Sopron - A nyugat-dunántúli turisztikai régióban idén közel százmillió forint került kiosztásra,… Tovább olvasom