Kisalföld logö

2018. 08. 18. szombat - Ilona 18°C | 29°C Még több cikk.

Karácsonyi énekcsokor az egyetemtől Sopronnak

Három ősbemutató is felcsendül a december 16-án, Kodály születésnapján este 7-kor kezdődő egyetemi adventi hangversenyen a közgazdaság-tudományi kar Erzsébet utcai aulájában.

Minden érdeklődőt várnak, belépődíj nincs.

– A Karácsonyi ének című ünnepi adventi hangversenyünkön a Nyugat-magyarországi Egyetem több karának tehetséges hallgatói, tanárai és énekkarai lépnek színpadra – mondta elöljáróban prof. dr. Faragó Sándor rektor.

– Nemcsak hallgatóinknak, tanári karunknak, hanem a város mindazon polgárainak szánjuk az alkalmat, akiknek sokat jelent a karácsony misztériuma, az ünnepre való lelki felkészülés – tette hozzá prof. dr. Faragó Sándor.

Ősbemutatókkal készül az estre a szombathelyi Berzsenyi Vegyes Kar. Fotó: Petyus András
Ősbemutatókkal készül az estre a szombathelyi Berzsenyi Vegyes Kar. Fotó: Petyus András

A műsorban karácsonyi népdalcsokor, Kodály-dalok éppúgy felcsendülnek, mint klasszikus szerzők művei, valamint kortárs zene. Három ősbemutató is színesíti a koncertet: Gerencsér Miklós ˝Karácsonyi ének˝; a köztársasági ösztöndíjas hallgató, Szilágyi Miklós e koncertre írott ˝Karácsonyi kyrie˝, és Szőnyi Erzsébet ˝Boldogasszony éneke˝ című kompozíciója. Szerepelni fog az országos zongoraverseny második helyezettje, Török Adél soproni mérnökhallgató, illetve az Artisjus-díjjal kitüntetett Vincezffy Adrienne karnagy is. Az adventi esten a rektor és Henczel Szabolcs egyetemi lelkész osztja meg ünnepváró gondolatait hallgatóságával.

Olvasóink írták

  • 1. Je.Ta. 2009. december 22. 12:32
    „Az egykori parhazban karacsonyi enekek!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Színházjegyet kaptak Apostol-koncertre

Sopron - Megosztotta az időskorúakat a városházától kapott karácsonyi ajándék: vannak, akik nem… Tovább olvasom