Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Kalmár - Kudarc a soproni városvezetés első száz napja

Száz nap telt el a régi-új Fideszes városvezetés hatalomba lépése óta. Sajnos sok jót nem lehet említeni ebből az időszakból - fogalmazott Kalmár István (MSZP).

Azt megtudtuk, hogy Fodor Tamás polgármester, több mint 100 nap szabadságot halmozott fel az elmúlt 4 évben. Eltérően azonban más, rendes munkavállalótól, ő ezért több mint 2,5 millió Forintot kapott a várostól - mondta el keddi sajtótájékoztatóján Kalmár István (MSZP), elnök-frakcióvezető.

Azt is tudjuk, hogy új díszpolgára van Sopronnak, Szájer József személyében. Döntse el mindenki maga, helyes volt-e így, egy pártpolitikust kitüntetnie, a saját párttársainak - folytatta Kalmár István.

Azt minden könyvtárba járó tudta, hogy a soproni könyvtár vezetője, sikeres és elismert munkát végzett az elmúlt 5 évben. Azt sajnos nem tudjuk, miért nem engedte neki a fideszes vezetés, hogy tovább folytassa ezt a sikeres munkát?! Igaz az sem derült ki, miért Debrecenből kellett óvodavezetőt választani, a sok soproni pályázó helyett?! - értetlenkedett a politikus.

Azt is tudjuk, hogy miért kellett kapkodva, előkészítetlenül és átgondolatlanul, 3 nap alatt elfogadtatni a belváros közlekedését átalakító rendeletet, aminek következtében – több mint 10 millióért - sorompó és földből kiemelkedő elektromos kapu fogja szabályozni a belvárosi behajtást. Reméljük azért a mentők és a tűzoltók időben be tudnak jutni!

És azt is látjuk, hogy a hírhedt Nemzeti Együttműködés Nyilatkozata, ott függ bekeretezve minden önkormányzati intézményben, még az óvodákban is - tette hozzá az önkormányzati képviselő.

Azt azonban nem sikerült 100 nap alatt kitalálni, hogy miből lesz idén pénze az óvodáknak, iskoláknak, a Kórháznak?! Az már látszik, Sopront a fideszes kormány nem segíti ki az elmúlt négy évben felhalmozott adósságokból és a régi-új vezetésnek elképzelése sincsen, hogy mit csináljon!

Félő, újabb adósságok elé nézünk, de rejtély, hogy ezt ki fogja visszafizetni! Ezzel a városvezetéssel nem az a baj, hogy fideszes, hanem, hogy alkalmatlan - zárta az elnök-frakcióvezető.

Olvasóink írták

41 hozzászólás
 • 41. c77 2011. január 17. 18:35
  „39
  Remélem " eszt az elméröl küldted" jó "pihenést" !!!!!!”
 • 40. borvssoias 2011. január 16. 00:01
  „Emberek! Miért kell félni a csődtől? Mindannyian meghalunk? Vagy mi?

  A hitelezők átütemeznek, vagy lemondanak kihelyezésükről. Ez úgyis be van árazva a hitelekbe. Az élet megy tovább. Mindig lesz, ki hitelez, max. drágábban...

  Engem csak az zavar, ha én megyek csődbe, mert akkor az élet nem megy tovább. Nekünk kis embereknek nem adnak hitelt. Elvesznek mindenünket, tönkreteszik életünket.

  Engem jobban aggaszt a lakosság anyagi helyzete, mint bármely költségvetésé. Először az embereknek kell tisztes megélhetést biztosítani, és dominó-effektussal megoldódik minden...”
 • 39. Ovinkor 2011. január 15. 20:10
  „Pancskaszamellnek: A szocializmus idején az ország nemzeti jövedelme ötszörösére nőtt, 1950 és 1980 között a bérnövekedés az NSZK után a második volt egész Európában. (1980-ban még külső adósság is alig volt.) Mezőgazdaságunkat a ´70-es években az ENSZ az első számú mintamodellnek állította be. Virágzott a filmművészet, az irodalom, a kultúra. Még az utazási szabályok is folyamatosan enyhültek. A korszakot végigélők többsége modernizációként és gyarapodásként élte meg az akkori éveket, ezt különböző kutatások jól bizonyítják.

  Ami városunkat illeti: Sopron 1975-ban műemlékvédelmi Európa-díjat kapott. Szinte az egész belvárost akkor tárták fel tudományos alapossággal. Soha olyan diverzifikált gazdaságszerkezettel a város nem rendelkezett, mint akkoriban.

  A költségvetésről:
  2010. évi bevétel: 15,578 mrd Ft, 2011. évi bevétel: 14,139 mrd Ft
  A számok a költségvetési előterjesztésből származnak. Kb. 17 milliárdos adósság és a kiadási szint változatlansága mellett nem kell nagy jóstehetség ahhoz, hogy kimondjuk: összeomlás előtt állunk.”
 • 38. Ovinkor 2011. január 15. 19:55
  „A fórumozók csak egy dologgal nem kívánnak foglalkozni. Mindenféle politikai iránytól függetlenül: Mi lesz a fideszes városvezetés alatt kezelhetetlenné növő, min. 17 milliárd forintos adóssággal? Most hagyjuk el a felesleges köröket, tőlem szidhatjátok az újságírókat, Kalmárt, a kommunistákat, a liberálisokat, bárkit. Mi lesz az adóssággal? Hogy fogunk ebből kilábalni?”
 • 37. c77 2011. január 14. 18:32
  „Oh!
  "Már-megint" a kalmár "kiabál". Nosza "aggyunk" neki 1 "Jó helyet" a ........?
  Kérdés?”
 • 36. ÁrtatlanBárányka 2011. január 12. 23:28
  „Tancskaszabell:
  Mielőtt eltemetnéd a fiatalabb generációt, azt azért hozzátenném, hogy a tisztelet nem veleszületett dolog, azt ki kell érdemelni. Egy bajusz, egy kalap, meg ötven-hatvan év nem ébreszt tiszteletet egyik huszonévesben sem. És ez nagyon jól is van így. A tettek beszéljenek.”
 • 35. reális 2011. január 12. 22:34
  „Kedves hsz-k , talán az egri vár ostrómától kellene keresni a hibákat és firtatni a történéseket ,gyalázkodni jó magyar módra. Végül is Gyurcsány a hibás! Jó éjszakát!”
 • 34. Pim-Pim 2011. január 12. 22:15
  „Úgy látom Önnek mindenki rossz, a Nyerges Úrat is nyugodtan megemlíthette volna, ő sem jobb, sőt!! Teljes mértékben alkalmatlan a pozíciójára!!!!”
 • 33. ujidok 2011. január 12. 20:20
  „A hajó süllyed, a kapitányokat pedig jól ismerjük.
  Emberek, gondoljatok bele, hogy 1 év alatt mennyivel éltek rosszabbul, mennyivel nehezebb az élet.
  Gondoljatok bele, mit ígértek anno, hogy új időszámítás kezdődik picit könnyebb élettel.

  Álom világ volt, ma pedig jól tudjuk, hogy megint átvertek minket.
  Magyar mentalitás.”
 • 32. TancsKaszabell 2011. január 12. 19:17
  „Most tudod kínomban nevetek !!!
  Mert úgy ítéllek meg neked felesleges már a tanulás,mert a tényeken tudod nem kell vitatkozni,legfeljebb a tudatlanságodra rácsodálkozni.
  Pont .
  Sajnálom de itt a vége a polémiánknak.”
 • 31. Winternight 2011. január 12. 15:54
  „Az általad külföldi írástudóknak nevezettek konkrétumok említése nélkül az mszp/szdsz holdudvar hazugságai alapján gyalázták a magyar kormányt médiatörvény ügyben. Az egyetlen konkrétum a médiatanács összetétele volt. De azt már elfelejtették hozzátenni, hogy azért van kizárólag kormánypárti tagság, mert az ellenzék, bár megkapta a lehetőséget, nem tudott megegyezni közös jelöltben.
  Most, hogy elkészült az angol fordítás, egyből elcsendesedtek a hazánkat becsmérlő hangok, sőt egyre többen kelnek a magyar kormány védelmére.”
 • 30. Feri1 2011. január 12. 15:50
  „Pedig van igazság abban, amit téli fórumtársunk leírt. Ebben a "balhéban" nagy szerepe van a magukat magyarnak valló, de sosem hazánk érdekeiért dolgozó, hőbörgő bal-libsi megmondó embereknek. A sajtó nagyobbik része pedig jól tudjuk kiknek a kezében van.............

  "Az elmúlt egy hétben több, Angliából és Németországból érkező stáb kért tőlem útbaigazítást, akik a médiatörvény miatt érkeztek" - mondta egy szabadúszó tudósító. Az érdeklődőknek azt tanácsolta, hogy ne a kormányzatot keressék meg kérdéseikkel, hanem másokhoz, például a Társaság a Szabadságjogokért jogvédő szervezethez vagy Majtényi Lászlóhoz, az ORTT volt elnökéhez forduljanak, ami szintén befolyásolhatja a kormánypolitikáról megjelenő tudósítások hangvételét."”
 • 29. TancsKaszabell 2011. január 12. 15:20
  „Re.-28
  Kedves fórumtárs !

  Elolvastam a véleményét és az az érzésem támadt,hogy ön igen fiatal lehet( úgy talán huszon...néhány éves...) és ezért még igen csekély tapasztalattal bíró ember.Miért? Mert bizony ahhoz ,hogy valaki mindazt ami mostanság történik az országban megértése és egy vitában való érdemi résztvételre vállalkozzon sok mindent tudnia kell,amit ön láthatóan még nélkülöz.
  Okfejtése több szempontból is hibás.Ez még nem baj.A tapasztalatokat és a tárgyi tudást aki tanúl az igy vagy úgy de megszerzi.

  De!
  Már megbocsásson nem igen értem és nem is helyeslem ,hogyan nyilatkozhat valaki ilyen lesajnálóan a külföldi "írástudók "által elhangzottak állítólagos alaptalanságáról.Mostanában ezt a kormányzat néhány józan eszét figyelmen kívül hagyó " sajtómunkása" teszi és néhány "politikai küldetéstudattal" megvert hivatalnok merészeli csak.
  Ez nagyfokú tiszteletlenség,szerintem meg egyszerűen naivitás is.

  Mintha ez a megállapítás olyan szájjártató stílusú öt éves értelmi színvonalú szövegekre hajazna.

  Igyekezzen kedves barátom saját véleményt kialakítani az önt körülvevő világról és tanúsítson több tiszteletet akár ismeretlen ,külföldi írástudók iránt is !”
 • 28. Winternight 2011. január 12. 11:41
  „Tancs, az elítélő külföldi média az itthoni balliberális holdudvar hamis állításait alapul véve, a médiatörvény ismerete nélkül alakította ki álláspontját. Mostanra viszont jelentős mértékben változott a helyzet, mondhatjuk, a fagyi visszanyalt.
  A nyugat nem nézi jó szemmel, hogy a Fidesz kormányt elődeivel szemben nem lehet bábként rángatni. Nem tetszik neki a bankadó és a multikat sújtó különadó. Naivan azt hitték, majd egy kis támadással meghátrálásra késztetik a kormányt. A kormány viszont nem hátrál, nem is teheti, mert ez várjuk tőlük mi, aki kétharmados többséget biztosítottunk nekik. A kormány mindenki előtt világossá teszi, hogy nem másodrendű állama vagyunk az EU-nak, hanem a többiekkel azonos jogokat akarunk. És ez így van jól.
  Sajnálkozó és röhögő hangokat még nem hallottam külföldről. Saját nemzetét beteges módon gyűlölő honfitársainktól viszont sajnos rendszeresen.”
 • 27. TancsKaszabell 2011. január 12. 11:27
  „26 hozzászólás eddig. Elolvastam mind!

  Elég vegyes a kép ,a Hsz.-ek többsége szóra sem méltó, mert komolytalan ,egy része meg csak sima gyalázkodás. De hát ezt már megszoktuk !

  Az MSZP városi vezetőjének sajtónyilatkozatában felvetettek a nyilatkozó minden pártpreferenciájától függetlenül is igaz ,mert sajnálatos, de így van !

  A városunknak teljesen alkalmatlan vezetése van !Nem jól szolgálják a város érdekeit! Eddig sem,mostanában sem!
  Én már határozottan féltem tőlük a város jövőjét,a jövőnket!

  Igen és rájuk szavazott a többség,tudom, és nem is hibáztatom őket mert tudom,hogy becsapták őket sanda és szájjártató propagandával úgy öt éves gyermek értelmi szintjén ...akiket meg nem kellett azok benne vannak nyakig és őket meg a ,,kártevők közé sorolom" simán én is.

  Ezért hát javaslom minden soproni városlakónak,a portálon locsogó jobboldalon poroszkáló kommentezőnek is,hogy kissé mélyebben az ok-okozat összefüggések nem figyelmen kívül hagyva gondoljon a város eszméletlenül nagy és higgyék el kezelhetetlen mértékű adósságállományára. Lehet,hogy önök nem is ismerik a valós gazdasági helyzetét a városnak?

  Aztán,meg gondolkodjanak el azokról a külföldi kritikákról amelyekkel ezt a ,,forradalmi" kormányt illetik,egyre hangosabban és választékosabb de mindenképpen negatív jelzőkkel... Rajtunk röhög, sajnálkozik a fél világ!!

  Ja igen és kérem ők bizony nem ,,kommenisták,komcsik,cocialisták ugye ez azért jól belátható, érthető minden értelmi szintű embernek,még itt is ezen a portálon is és azoknak is akik mindenféle sanda jelzőket vágnak az olvasók vagy a más véleményen állók fejéhez!”
 • 26. Csetneky 2011. január 12. 11:24
  „12. Kedves Spani!

  Korábban nagyon sok szoci hozzászóló kiabálta azt, hogy az elmúlt 8 év el..<moderálva> a Fidesz, mint ellenzék a felelős. Én ugyan próbáltam tőlük többször is megkérdezni, hogyan lehet felelős az, aki kisebbségben van és simán leszavazzák, de választ nem kaptam. Ergo, kérdésére a választ majd minden bizonnyal tőlük fogja megkapni.”
 • 25. PancsKaszaMell 2011. január 12. 11:07
  „1 soproni
  Kedves 1soproni! A többi állítás akkor rendben?
  Kalmár úr! Egyszerűen röhej, hogy hol voltunk (vagyunk) a nyugathoz képest. A 40 év bolsevizmus csodás eredményeit élvezhetjük mindennapjainkban: a jól működő egészségügyet, magasan fizetett orvosokkal és zöldkeresztes mozgalommal, a csodálatos infrastruktúrát, az autópályákat, az Európa-hírű mezőgazdaságot, a magas színvonalú oktatást, az erkölcsi magasságokat és az általános jólétet. stb, stb, stb.
  Az Önök pártja (szellemi-és jogelődje) előbb államosította a magántulajdont, - a nép nevében - primitív, politikailag megbízható elvtársakat/elvtársnőket ültetett a vezetői székekbe. Aztán manapság meg azt a magántulajdont védik bőszen, melyet az állami vállalatokból fillérekért privatizáltak. Félreértés ne essék:nem minden fehér vagy fekete! De ezt a szemléletet az MSZP elődpártja, az MSZMP alakította ki akkor, amikor csak az elvtársak juthattak hozzá bármihez is. Az elvtársak utazgattak nyugatra, miközben itt lakossági valutakeretet, meg az élőhalott nagymamákat láttuk az autókban. Hát igen! Ez volt a legvidámabb barakk! A gulyáskommunizmus. Kétségtelen, hogy sokaknak nagyon jó volt: a felső tízezernek - akik Pannonhalmára járatták a gyerekeiket, közben bekérették, hogy ki köt egyházi esküvőt vagy ki megy el éjféli misére! Nem szégyellik magukat?
  Többeknek: a primitív sokaságot remekül lehet manipulálni az RTL Klub, TV2, ATV meg hasonló népbutító csatornákkal. Kétségtelen: az MSZP ehhez mindig remekül értett, hiszen ő gyakorolta a hatalmat a média felett is. A minap meg Lendvai Ildikó "őscenzor" nyilatkozott a a sajtószabadság védelmében. Azért van ennek egy furcsa bája....”
 • 24. jucuska40 2011. január 12. 10:37
  „Nem szapilni kéne meg azt figyelni Kalmár Úrnak mit nem csinálnak jóül hanem együtt működni ,hogy tényleg a városért legyen végre valami..és közösen megoldani..nem csak a szapulás!”
 • 23. jucuska40 2011. január 12. 10:36
  „úgy van szarjuk csak a Fideszt!! Mert a Kommunisták mindent elintéztek volna mi? Ők jol vezetnék a várost?? Azért ül a kormány fele börtönbe...na igen”
 • 22. PancsKaszaMell 2011. január 12. 10:32
  „18. 1soproni:
  Zushlag első fokon vagyonelkobzás mellett nyolc év hat hónap börtönbüntetést kapott, miután a Fiatal Baloldal - Ifjú Szocialisták Mozgalmának elnökhelyetteseként társaival fiktív, illetve direkt a pénzszerzésre alapított civilszervezetek révén nyert el több tízmillió forintnyi állami támogatást törvénytelenül. A megszerzett pénzből baloldali ifjúsági szervezeteket finanszíroztak, Zuschlag pedig saját pártbéli karrierjét építgette.
  http://www.magyarhirlap.hu/belfold/bortonszocialistak_az_ujabb_menet.html
  Ha már hivatkozunk...”
41 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Válságadó: A Sopron Bank Burgenland 800 ezer eurót fizet

A burgenlandi befektetők közül egyedül a Sopron Bank Burgenland-ot érinti a válságadó. Mintegy 800… Tovább olvasom