Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Kakukkfészek: Izgalmas színmű, erős szereposztás

Sopron - Az „emberiesség" álarcában megjelenő embertelenséggel találkozott, egyszersmind a darab révén igazi színházi élménnyel gazdagodott a Petőfi Színház közönsége a Kakukkfészek című színmű szombati előadásakor.
Országos érdeklődés kísérte a Kakukkfészek című színdarab soproni bérletes premierjét: hazánk megannyi településéről érkeztek színházrajongók, s akadtak, akik még 260 kilométerről is csak ezért a darabért utaztak el Sopronba. Nem bánták meg. Végig feszültségteljes és tanulságos történetnek lehettek tanúi.

Vajon mi történik egy teljesen normális, pitiáner bűnözővel, aki hogy mentse a börtön szigora elől irháját, „antiszociális személyként" inkább elmegyógyintézetbe záratja magát? Azt hiszi, néhány hónap, és kint is lesz a szabad világban. Vajon miképpen látja a bent uralkodó viszonyokat és legfőképpen társait, akik a legkülönbözőbb okok miatt kerültek a rácsos osztályra? Hogyan is döbben arra, ők semmivel sem „gyagyásabbak", mint akik tucatszámra rohangálnak az utcákon „normálisként"? Tömören: a Ken Kesey regényéből Wasserman által írt, Kakukkfészek című remek színműben az „emberiesség" álarcában a könyörtelen embertelenségről kaptunk látleletet. A színpadon látott kegyes halál pedig a mennyet jelentette a pokolhoz képest.
A szereposztás parádés: Nemcsák Károly „nemcsákos" gesztu-
saival telitalálat volt a főszereplő McMurphy, Bujtor István pedig testi-lelki adottságaival az indián főnök alakjára.

A Bujtor István rendezte darabban Bencze Ilona, Nagy Gábor, Benkő Péter, Bregyán Péter, Bozsó József, Győri Péter, Kiss Zoltán, Boros Zoltán, Viczián Ottó, Vásári Mónika, Szabó Anikó, Lombosi András, Beszterczey Attila, Darvasi Cecília, Tébi Márta érett előadásmódban, teljesen átélt, hiteles pillanatokkal ajándékozták meg a nagyérdeműt. Külön figyelmet – és említést – érdemel a jól eltalált, stílszerű zenei aláfestés is.

Olvasóink írták

  • 1. Tinai Sándor 2008. október 20. 00:26
    „Nagyszerű előadás! Gratulálok!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szürkemarhatenyészbika-vásár a nemzeti parkban

Régió - A Fertő–Hanság Nemzeti Parkban a hétvégén szürkemarha-tenyészbika bemutatót és vásárt… Tovább olvasom