Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 3°C Még több cikk.

Kábítószerező kenderszüretelők

Négy soproni kábítószerező fiatalembert fogtak el a rendőrök. A kocsijukban vadkendert találtak.
Krimibe illő módon sikerült a soproni rendőröknek négy kábítószerező soproni fiatalt elkapni kedden éjszaka.

– Sopron vonzáskörzetében, egy elhagyatott úton éjjel 11 óra tájban két gyanús autóra lett figyelmes a szolgálatban lévő körzeti megbízott – mondta az üggyel kapcsolatban a kapitányság nyomozati alosztályának vezetője, Lőrincz Zoltán őrnagy.

– A felszólításra az első autó vezetője nem állt meg, hanem gázt adva elhajtott a helyszínről. A rendőr ekkor gépkocsijával keresztbe fordult az úton, így késztette megállásra a második gépkocsit, egy furgont. Mivel az igazoltatásnál a kocsiból erős vadkenderillat áradt ki, a körzeti megbízott rádión azonnal jelentette az esetet a kapitányságnak, egyszersmind kérte a másik autó leállítását is.

Rövid időn belül a helyszínre ért egy határőrségi egység, míg a keresett gépkocsit Nagycenk térségében sikerült lekapcsolniuk a rendőröknek. Az „előfutó" autóban ülő fiatalok feladata lett volna mobiltelefonon jelezni a „rendőrveszélyt" annak a másik két társnak, akik három kifejlett tő vadkendert szállítottak papírzsákba csomagolva a furgonban.

– A helyszíni szemlén a fiatalok megmutatták, hol szedték a méretes vadkendereket, amelyeket éppen szárítani vittek – vette át a szót Mészáros Mária őrnagy, kiemelt főnyomozó. – Egy erdős, sűrű bozótos területről volt szó, amelynek kitaposott ösvénye közel húsz négyzetméteres vadkenderültetvényhez vezetett. Az elfogott fiatalok állítják, ehhez az ültetvényhez nincs közük. Mint mondták, nem ők ültették a növényeket, csak rátaláltak, s most, hogy beérett a termés, eljött a szüretelés ideje.

Előzetes számításaink szerint ebből a három megtermett vadkendertőből legalább 150 gramm szárított anyagot nyertek volna, ami 75 adag marihuánának felel meg. Ennek forgalmi értéke attól függ, mekkora és milyen minőségű hatóanyagot tartalmaznak a növények. Ezt szakértői vizsgálat állapítja meg. Az ügyben folytatódik a nyomozás.

A 31, 29, 28 és 27 éves soproni fiatalemberek közül volt, aki bíróság előtt felelt hasonló bűncselekményekért, másikuk ellen most is tart eljárás. A kapitányságon beismerték, rendszeres kábítószer-élvezők. A társaságnak visszaélés kábítószerrel bűncselekmény miatt kell felelnie a törvény előtt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Háborognak a tanulóvezetők

Korábban bármelyik hétköznap lehetséges volt a jogosítvány megszerzéséhez rutinvizsgát tenni, egy új rendelkezés miatt csak hétfőn, kedden és csütörtökön van erre alkalom. Ennek oka, hogy jobbára győri főállású vizsgabiztosok előtt zajlik a próbatétel. Az utolsó felkészítő órám után legalább másfél, két hetet voltam kénytelen várni a rutinvizsgára- panaszolja egy vizsgázó. Tovább olvasom