Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Jótékonyság: koncert és kerékpárok a rászorultaknak

Immár másodszor rendezik meg a Night of Hope jótékonysági estet Sopronban, november 23-án. Fellép a Hősök.


Idén másodszor rendezik meg a Night of Hope jótékonysági estet a soproni Pub Fictionben, november 23-án.

Rigó Péter, az Age of Hope Gyermekvédelmi Alapítvány munkatársa beszélt a részletekről:

- Idén tavasszal tartottunk egy fotókiállítást, a Freskófalu Arcai címmel, amit jótékonysági est követett. A sikeren fellelkesedve gondoltuk, hogy jó lenne ismét hasonló rendezvényt szervezni, amelynek bevételéből támogathatjuk alapítványunk további munkáját. A fő cél az, hogy jövőre is problémamentesen tudjunk táborokat, programokat szervezni a gyerekeknek.

 A Bringázz Sopronról
A harminc soproni fiatal célja a kerékpár népszerűsítése. Szerveznek felvonulásokat, kampányokat, felhívó akciókat. Tartanak előadásokat iskolákban és óvodákban is. A szervezet szinte biztos abban, hogy városszerte több száz kerékpár kallódik a garázsokban. A bicikliket kis renoválás után már használni is lehet.

További részletek itt >>


Rigó Péter így folytatta: - Hasonló, azonban nagyobb volumenű rendezvényünk lesz december 6-án Budapesten, az A 38-as hajón. Sikerült sok hírességet magunk mellé állítani közös célunk érdekében, hogy minél több adományt gyűjthessünk és juttassunk el a megfelelő helyekre, ezzel könnyítve kicsit a mindennapok gondjait.

- Nagy öröm, hogy a kanadai magyarok szövetsége is felfigyelt az alapítványra és munkánkra, támogatásra méltónak tartja azt - tette hozzá a szervező. - A magyarországi Night of Hope-ok mintájára Calgaryban ők is szerveznek egyet. Az itt befolyt támogatásokat alapítványunk a karácsonyi kampányára és egy téli tábor lebonyolítására fordítja.

Indul egy közös projekt a Bringázz Sopronnal.

- Szűcs Szabó Mátéval, a szervezet vezetőjével kitaláltuk, hogy a nem használatos és felújításra szoruló bicikliket közösen megjavítanánk, majd odaajándékoznánk azokat a soproni gyermekotthonoknak - tudtuk meg Rigó Pétertől. - Szívesen fogadunk minden felajánlást és támogatást, hogy sikeres legyen a tervünk, amellyel örömet szerezhetünk a gyerekeknek. Gondoljunk csak vissza gyerekkorunkra, mennyire örültünk az első Tacskónak, BMX-nek vagy Camping-nek. Mázlisták voltunk, mi megkaphattuk. Ez viszont nem mindenkinek adatik meg, ezért így próbálunk segíteni.

A jótékonysági este helyszíne a soproni Pub Fiction, ahol fellép a Hősök. Időpont: november 23.

Az alapítványról és rendezvényekről itt olvasható bővebb tájékoztatás >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kerítést átszakítva parkolt le Sopronban - fotók

"A kórháznál lehet így is parkolni. Helytakarékos megoldás" - írja olvasó-tudósítónk Sopronból. Tovább olvasom