Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Jöhet a pénz: Sopron 412 millió forintot nyert Kurucdomb rehabilitációjára

Ahogy az várható volt, most már biztos lett, hogy a soproni önkormányzat 412 millió forintot fordíthat a kurucdombi várásrész rehabilitációra.

Az Új Széchenyi Terv keretében négy nyugat-dunántúli megyei jogú város nyert támogatást a napokban kiemelt projektjének megvalósításához. Nagykanizsa, Sopron, Szombathely és Zalaegerszeg összesen 1,6 milliárd forint uniós támogatásból fejlesztheti a leromlott városi területeket. 

A szociális városrehabilitáció Sopronban a Kurucdomb sor - Kuruc körút - Fraknói utca - Fapiac utca által körbevett területen zajlik majd. 

Anyertes pályázatnak köszönhetően a kurucdombi fejlesztés során megvalósul a Rodostói út 2-4-6-8. sz. épületekben található 37 önkormányzati bérlakás/szociális bérlakás külső-belső felújítása, energetikai korszerűsítése.

A Halász Miklós Sporttelepen található sportcsarnokot megerősítik, korszerűsítik, valamint a külső sportpályát is fejlesztik. A Kuruc körúton található mintegy 1200 négyzetméteres játszótér bővül és megújul.


 Portálunk már idén februárban írt arról, hogy Sopron pályázata eredményes lesz. A végső döntés gyakorlatilag egy technikai mozzanat. Most ez is megtörtént a napokban. 

Az akkori cikkünk itt érhető el >>
 


Nagykanizsán a projekt révén felújítják a ligetvárosi óvodát, uszodát, valamint több bérlakást, az Erdész utcában kiépítik a járdát és a közvilágítást, továbbá kerékpárút is épül a belvárossal való jobb közlekedési kapcsolat megteremtése érdekében.

A szociális városrehabilitáció keretében Szombathelyen az Óperint u. 18. szám alatti társasházat felújítják, körforgalom épül a Kálvária, Dózsa György, Óperint utcák és Körmendi út kereszteződésében, korszerűsítik a gyalogátkelő helyek világítását, az evangélikus és a református templomok homlokzata megújul, valamint képzéseket, táborokat, programokat indítanak.

A Kosztolányi út, Petőfi utca, Kossuth Lajos utca, Csányi tér és Hunyadi utca által határolt területen zajlik majd a projekt Zalaegerszegen. Megújul a Szociális klub, melynek épülete jelenleg rendkívül leromlott állapotban van, a környéken parkolókat alakítanak ki, rendezik a zöldfelületeket és több közösségi, képzési, közbiztonsági programot is indítanak civil szervezetek segítségével.

A régióban most már mind az öt megyei jogú város rendelkezik szociális városrehabilitációt célzó projekttel. Győr 2012-ben nyert 1 milliárd forint értékben uniós támogatást Újváros műemléki védettségű épületeinek felújítására, átalakítására.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hatszázezer forintos támogatás a soproni kórháznak

Több mint hatszázezer forint értékben kapott gyermekszemészeti szakrendelés során használatos vizsgálati eszközöket a soproni kórház. Tovább olvasom