Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Jó évet zárt a Nyugat-Magyarországi Egyetem

Sopron - Idén több mint tízmilliárd forintos beruházással gazdagodott összességében a Nyugat-Magyarországi Egyetem, amely január elsejével nevének megváltoztatott írásmódjával is jelzi: a szombathelyiekkel való egyesülés után új egyetem jön létre.
– Szellemileg és materiálisan is jó évet zárt a NYME, amely 2008. január elsejével egyesül a szombathelyi Berzsenyi-főiskolával. Az új, írásmódjában is megújuló Nyugat-Magyarországi Egyetem az ország ötödik legnagyobb felsőoktatási intézménye lesz – hangsúlyozta dr. Faragó Sándor rektor évzáró sajtótájékoztatóján, ahol vázolta a jövő legfontosabb feladatait is.

Idén óriási léptékű infrastrukturális beruházások valósultak meg az egyetemen. Míg 2005-ben 727 millió, tavaly már 1,2 milliárd, idén 10,5 milliárd forint összértékben fejlődött, gazdagodott Sopronban, Győrben, Mosonmagyaróváron, Székesfehérváron a NYME, kihasználva a pályázati lehetőségeket. Kutatásra és egyéb fejlesztésekre további több mint egymilliárd forintot költhettek. Szili Katalin házelnök és több neves szakpolitikus részvételével éppen pénteken fogják átadni az Erzsébet-kerti létesítményt, a nyolc előadótermes oktatóépületet. A rektor részletezte a Szombathelyen lezajlott korszerűsítéseket is.

Dr. Faragó Sándor

Dr. Faragó Sándor kiemelte: A Nyugat-Magyarországi Egyetem több szempontból a hazai felsőoktatás legjobbjai között foglal helyet. Az új egyetem oktatói karának nagyjából fele minősített oktató – négy karon ez az arány hetven százalék fölötti –, ezen túlmenően közel százan végzik a doktori iskolát. Ezzel az aránnyal a NYME a hazai felsőoktatás legjobbjai között foglal helyet. A jövővel kapcsolatban a rektor kifejtette: új alap- és mesterszakok indítása legalább olyan fontos a NYME következő éveiben, mint életpályamodell kialakítása fiatal oktatók számára, a pályázati aktivitás és eredményesség fenntartása, valamint a NYME regionális szerepének fokozása. A széles képzési kör – a jogász- és orvosképzésen kívül – minden szakterületet magába foglal, így Nyugat-Magyarországról vagy a Dunántúlról nincs miért más egyetemre menni a tovább tanulni szándékozóknak. A NYME tervezi is, hogy a Dunántúl több városában tart tájékoztató jellegű rendezvényeket.


A legjobb minősítés a karoknak

A Kisalföld információja szerint a Magyar Akkreditációs Bizottság a Nyugat-Magyarországi Egyetem valamennyi karának munkáját a legjobb minősítéssel ismerte el. Az intézmény minderről a hivatalos jelentés kézhezvétele után, sajtótájékoztatón fog beszámolni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tűzijáték a határon

Sopron - A soproni önkormányzat ünnepi programmal készül a schengeni határnyitásra –… Tovább olvasom