Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Játszóteret avatnak Fertődön

Fertődön a széles körű társadalmi összefogásnak köszönhetően, másfél millió forintos költséggel új játszóteret hoznak létre. Az uniós szabványoknak megfelelő parkot szeptember elsején avatják fel.

Hinta, libikóka és hintó

A Fertődért Városszépítő Alapítvány kezdeményezésére az iskola, az óvoda és a polgármesteri hivatal közötti területen különböző fajátékok – láncos hinták, libikókák, mozdonyos kisvasút, lovas hintó, láncos kapaszkodók és hasonló köztéri elemek – telepítésén fáradoznak a helybéliek.

Sokan segítettek

– A szervezés már tavaly elkezdődött: alapítványunkon keresztül sokan erre a célra ajánlották fel személyi jövedelemadójuk egy százalékát – mondja a főszervező, Garab Gáborné önkormányzati képviselő, pedagógus. – Öröm volt tapasztalni, hogy hívó szavunkra nemcsak az önkormányzat és a lakosság, hanem országos és helyi cégek, ipari vállalatok is természetbeni, illetve anyagi segítséget nyújtottak az új játszótér kialakításához.

A költségek másfél millió forintjának legnagyobb részét a széles körű összefogás eredményezte. A segítők nevében a létesítményt szeptember elsején reggel nyolc órakor Kónya István, a Velux ügyvezető igazgatója avatja fel.

A szabványoknak megfelel

Garab Gáborné elmondta továbbá, két éve a süttöri városrészen építettek játszóteret, most az eszterházi negyed gazdagodik hasonlóval. A frekventált terület kiválasztásánál azt a szempontot is figyelembe vették, hogy az iskolások és az óvodások mellett a Fertődre látogató családok gyermekei szintén igénybe vehessék az uniós szabványoknak megfelelő, új játszóteret.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csér, az unokáktól kölcsönkapott falu

Csér csendes ezen a szombat délutánon, mintha kihalt lenne a falu, egy teremtett lélek sincs az… Tovább olvasom