Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Járóka Lívia rendhagyó órája a Szent Orsolyában

Sopron - Járóka Lívia, az Európai Parlament képviselője tegnap a Szent Orsolya Római Katolikus Iskola diákjainak tartott rendhagyó történelemórát.
– Örülök a lehetőségnek, hogy itt lehetek, hiszen kevés iskola tartja fontosnak, hogy a gyerekeknek az Európai Parlamentről tartson tájékoztatást. Azért is jó, hogy a fiatalokkal beszélgethetek, mert szeretném, ha az ő érdekeiket, elvárásaikat is közvetíthetném, és komolyabb hangsúlyt kapnának a gyermek- és fiataljogok az unióban – kezdte a politikus.

Járóka Lívia a diákoknak az Európai Parlament működéséről és saját képviselői tevékenységéről mesélt.
Járóka Lívia a diákoknak az Európai Parlament működéséről és saját képviselői tevékenységéről mesélt.

Járóka Lívia öt éve lett az Európai Parlament képviselője. Félig roma származásúként, fiatal nőként ebben a ciklusban az esélyegyenlőségért küzdött. – Azt tartottam a legfontosabb feladatomnak, hogy felhívjam a képviselőtársaim figyelmét arra, hogy vannak elesettek, szegények, romák is Európában. A jelenség nem új keletű ugyan, de a rendszerváltás óta nemhogy javult volna a helyzet, hanem egyes rétegek még inkább leszakadóban vannak. Összefogásra van szükség, nincs helye sem faji, sem nemi, sem nemi identitás szerinti megkülönböztetésnek. Nem érhet hátrány senkit azért, mert nő vagy azért, mert idős. A hátrányos helyzetűek sorsában azért nem állhatott be jelentős változás, mert a politika nem tartotta őket markáns szavazóbázisnak, ezért nem is vonta be őket a párbeszédbe. Pedig a társadalmi kohézió segítené az ország felemelkedését, annál is inkább, mert néhány év múlva az ország jobbításán a most felnövő generációnak, köztük mintegy 30 százaléknyi romának együtt kell dolgoznia – tette hozzá.

A politikus elmondta, a következő EP-választáson is indul, 7. helyen szerepel az Európai Néppárt listáján és a jövőben is azért dolgozna, hogy az unió politikusait a roma stratégia megalkotására ösztökélje és figyelmet irányítson a nehéz sorsú emberekre.

Olvasóink írták

 • 4. alajos11 2009. február 28. 06:10
  „Ezek, felmutatni? Inkább le se írom!”
 • 3. mindigatutit 2009. február 27. 10:57
  „miért van az ,hogy mindig csak dumálnak a mohácsival együtt és nem történik semmi,sőt.. miből áll a munkájuk,mit tudnak felmutatni????”
 • 2. Telepathia 2009. február 27. 09:56
  „Gratulálunk, hogy a rengeteg munkája közepette, időt szakított a soproni Szent Orsolya és Gimnázium tanúlóira, azok meghallgatásra. Mégegyszer nagyon szépen köszönjük! Várjuk a SopronI Szécehyni istván Gimnáziumba, ahol középiskolai tanulmányait elvégezte.”
 • 1. SAmu 2009. február 27. 09:37
  „Csak egy példa a cikkben említett diszkriminációra: Tavaly decemberig az 55-60 év közti nők 20 %-kal olcsóbban vehettek vasúti jegyet mind a férfiak! Miért nekem kellett ezt a nemi diszkrimációt szóvátennem a miniszterelnöknél és a minisztériumnál, miért nem intézte el Járóka? Szerintem azért nem , mert dumálni még mindig könnyebb , főleg , ha azt megfizetik....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝A józanság elhalkul˝

Sopron - „Teli szájjal röhög az ország, miközben elfelejtette, hogyan kell kacagni. Ma az a… Tovább olvasom