Kisalföld logö

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 11°C | 21°C Még több cikk.

Itt alkotni, teremteni kell! Átadták a Széchenyi-ösztöndíjat Sopronban

A Széchenyi emlékünnepségen vehették át Sopron legtehetségesebb fiataljai a város által alapított Széchenyi-ösztöndíjat.


Széchenyi emlékünnepséget tartottak szombaton Sopronban.

A Széchenyi-szobornál főhajtással és virágok elhelyezésével adóztak a legnagyobb magyar előtt, majd ezt követően a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban ünnepségen idézték fel gróf Széchenyi István korát, életművét, szellemiségét.

Az emlékünnepség keretében Fodor Tamás, Sopron  polgármestere adta át a város idei Széchenyi ösztöndíjait, amelyet megelőzően gratulált Sopron kiváló teljesítményt nyújtó fiataljainak.

Gróf Széchenyi Istvánt idézte, aki szerint: „Egy nemzet ereje a kiművelt emberfők sokaságában rejlik." Ebben a tekintetben Sopron erősnek számít, hiszen nagyon sok kiváló képességű fiatal jelentkezik évről-évre a város Széchenyi ösztöndíjára, amelynek országos rangja van.

A teljes írás és fotók az eseményről itt érhetők el >>

Korábban írtuk:

A soproni Liszt-központban emlékünnepség keretében szombaton adják át a Október 26-án, szombaton 17.45 órakor a Széchenyi-szobornál csöndes főhajtást és koszorúzást tart a soproni önkormányzat.

Ezt követően a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központ Petőfi Termében emlékünnepség lesz, s ennek keretében adják át a Széchenyi István Tanulmányi Ösztöndíjakat.

Beszédet mond Firtl Mátyás (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő, majd
Fodor Tamás (Fidesz-KDNP), polgármester adja át az ösztöndíjakat.

Közreműködik: Ács Tamás színművész, a soproni Petőfi-színház tagja, Lampert Tünde fuvolaművész, Csóti Edit zongoraművész

Az ösztöndíjak idei nyertesei: Szilveszter Bálint és Vámosi Péter a Semmelweis Egyetem, Kocsis Ramóna a Nyugat-Magyarországi Egyetem, Fodor Hanna Ágota a Szegedi Tudományegyetem és Szabó Eszter az Eötvös Loránd Tudományegyetem hallgatói.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A soproni temetők nyitva tartása

Sopronban a Szent Mihály-temetőben október 30-án és 31-én, november 3-án már reggel hét órakor… Tovább olvasom