Kisalföld logö

2017. 06. 27. kedd - László 19°C | 30°C Még több cikk.

Ismét megloptak egy nyugdíjas asszonyt

Sopronban az áramszolgáltató munkatársainak adták ki magukat azok a bűnözők, akik százezer forintot loptak el egy nyugdíjas asszonytól. A rendőrség nyomoz.
– Sajnos nem ez az első eset, hogy megkárosítottak rosszindulatú emberek. Két éve betörtek hozzánk, s százötvenezer forint értékben vittek el értéktárgyakat – mesélte a soproni Balfi utca egyik családi házában K. G.-né nyugdíjas tanítónő, akitől ezúttal százezer forintot lopott el két trükkös tolvaj.

– A délutáni órákban hozzám becsöngető ismeretlenek az áramszolgáltató munkatársainak mondták magukat, s két dologgal hozakodtak elő. Az egyik jól hangzott: 3600 forint túlfizetésem van, most hozták a pénzt. Aztán közölték: másnap „uniós normáknak" megfelelő villanyórát hoznak, előzőleg meg kell vizsgálni az összes égőt és a villamos csatlakozóhelyeket.

Nos, ezek után előszedtek egy húszezrest, s kérték, váltsam fel a pénzt, s ebből vonjam le a 3600 forintot. Semmi gyanúsat nem éreztem, amikor a rejtett helyen tartott pénzemhez mentem, s elrendeztük az anyagi ügyeket. Ekkor viszont a megnyerő arcú fiatalember a villanyóracsere kapcsán egyik helyiségből a másikba ment velem. Valószínű, hogy a társa – akinek sötétebb volt a bőre – ekkor lophatta el a százezer forintomat. Erre csak akkor döbbentem rá, amikor nagy hirtelen kereket oldottak. Mire kiértem az utcára, a szélhámosok már megléptek.

A Soproni Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya kéri, hogy aki információval tud szolgálni a két fiatalember személyéről, illetve akinél hasonló trükkel próbálkoztak a lopással, jelentkezzen a 107-es vagy a 112-es telefonszámon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

14 ezer hallgatót oktatnak

– A NYME háromezer új hallgatóval, összesen 14 ezer egyetemista oktatásával kezdi meg a 2006– 2007-es tanévet, amely teljesen új rendszerben indul – mondta dr. Faragó Sándor, az egyetem rektora. – Ettől az évtől kezdődően vezetik be hazánkban az úgynevezett lineáris, kétciklusú képzést, amely hároméves alapképzésből, majd kétéves mesterképzésből áll. Tovább olvasom