Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Ismét lesz helyben vérvétel

Átmenetileg bezárt Fertőszentmiklóson az egészségügyi központban működő vérvételi labor, de ismét lesz vérvétel.
Átmenetileg bezárt Fertőszentmiklóson az egészségügyi központban működő vérvételi labor. A polgármester ígéri, még ebben a hónapban ismét fogadja majd a betegeket a rendelő.

A közelmúltban átadott fertőszentmiklósi egészségügyi központban a felújítás előtt működött egy vérvételi labor. Aztán az ott praktizáló háziorvosok és a labor üzemeltetője közötti nézeteltérés miatt az újjáépített épületben már nem nyitották meg. A helybélieknek korábban a labor nagy könnyebbséget jelentett, hiszen nem kellett Sopronba utazniuk és kivenni akár egy nap szabadságot is. Igaz, a törvény szerint az évi százezer vérvétel alatti laborok nem tartoznak az egészségügyi alapellátásba.


A problémáról Horváth Tibor polgármester is tud. – A tervek szerint a labor még ebben a hónapban újra fogadja majd a betegeket – tette hozzá a 3800 lakosú település első embere. – Az önkormányzat magára vállalja az üzemeltetés költségét. Az már biztos, hogy helyben is megoldható a vérvétel, és a fertőszentmiklósiaknak nem kell többet utazniuk a vérvétel miatt. A folyamat elején tartunk még, de tárgyalunk a háziorvosokkal, valamint az érintett hivatalokkal. Épp tegnap volt egy megbeszélésünk, ahol kiderült: további egyeztetés szükséges, fogadókészséget tapasztaltunk az érintettek részéről. Egyelőre nincs kidolgozva, hogy milyen formában működik majd a vérvételi állomás.

80 millió forintért újították fel

A fertőszentmikósi felújított egészségügyi központot idén augusztus elején adták át (Kisalföld, 2005. augusztus 6.). A gyermekorvosi, a két háziorvosi és fogorvosi rendelő megfelel a hazai és az európai előírásoknak. Összesen mintegy 80 millió forintot költöttek. A költségek nagy részét hitelből fedezték, egy részének törlesztését átvállalta az egészségbiztosítási pénztár.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kidöntötte a villanypóznát

Egy új-hermesi férfi vasárnap perccel Sopron és Brennbergbánya között nekihajtott egy… Tovább olvasom