Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Ismét lemondott két képviselő Fertődön

Lemondott a képviselőségről Fertődön Patonai Tamás (Fidesz-KDNP) és Gergácz Imréné (Független) a csütörtöki rendkívüli testületi ülésen. A kisvárosban eddig öten adták vissza a mandátumukat.

Rendkívüli ülést tartott csütörtökön reggel nyolc órai kezdettel a fertődi képviselő-testület. A megjelentek megszavazták, hogy induljon vizsgálat a közelmúltban történ szalmonella-fertőzéssel kapcsolatban. A feladatra egy főt, Irinkov D. Mihályt jelölték.

Mint megtudtuk, a vizsgálat nem foglalkozik sem az ÁNTSZ, sem pedig az állategészségügy hatáskörébe tartozó kérdésekkel, a közétkeztetési szolgáltatást ellátó vállalkozás esetleges felelősségével sem. Azt szeretnék megtudni, hogy az önkormányzat részéről a lakosság minden tájékoztatást megkapott-e. Mindebből a jövőre nézve tanulságokat vonnának le.

A testületi ülés azonban tartogatott még meglepetést.

Patonai Tamás (Fidesz-KDNP) és Gergácz Imréné (Független) lemondott a képviselőségéről - értesült a fertopart.hu.

-  A városvezetés gazdálkodásával, annak irányával nem értek egyet – részletezte megkeresésünkre Patonai Tamás. – Emellett a vállalkozásommal kapcsolatos feladatok olyannyira megnőttek, hogy nem tudom összeegyeztetni a két feladatot. A döntésemnek nem volt oka, a kisvárosban kialakult helyzet.

Gergácz Imréné bővebben részletezte az okokat. – Megtörtént, hogy éjjel tizenegy óra előtt kaptam egy emailt, hogy mely feladatokat kell megvitatni két nap múlva – közölte Gergácz Imréné. – Többször felvetettem, legyen rendszer az ülések időpontjában, ugyanis, mint első osztályban tanító pedagógus, nagyon nehéz megoldani a helyettesítést, de nem lett megoldás. A kulturális bizottság elnökeként nem volt beleszólásom a május elsejei programok összeállításába. Erről egy meghívót kaptam – sorolta a lemondott képviselő, aki így folytatta: – A jegyző, dr. Füzi Norbert ügyével sem értettem egyet. Tudomásom szerint a képviselő-testületnek kellett volna erről döntenie. Ám mi nem szavazhattunk.

Az ÁSZ vizsgálat megállapításairól a Kisalföldből értesültem, korábban mindig olyan információt kaptam a városvezetés részéről, hogy minden rendben van – tette hozzá Gergácz Imréné. – Én nem csak a gazdaság-politikával nem tudtam egyetérteni, tételes listám van arról, hogy mi vezetett el a lemondásomig. Szintén a Kisalföldben jelent meg, hogy Patonai Tamás és én veszélyeztetjük a működést. Ezzel egyáltalán nem értek egyet. A további hadakozásnak sem látom tovább értelmét.

– Elfogadtam a két képviselő lemondását. A témát legkésőbb a május 31- testületi ülésen napirendre tűzzük – közölte Kocsis Ferenc polgármester.

Fertődön a szabályok értelmében nem kell időközi választást kiírni. A választásokon elért eredmények sorrendje alapján Szemerits Zsolt (Jobbik) és Horváth Lajos Csaba (Fidesz-KDNP) következik.

Szemerits Zsolt megkeresésünkre elmondta, elvállalja a képviselőséget. Hozzátette: a képviselő választáson azért indult el, mert tenni szeretne a kisvárosért.

– Egyelőre nem kaptam hivatalos felkérést, így a kérdés számomra még nem aktuális – közölte Horváth Lajos Csaba.

 Öt képviselő mondott le
Fertődön idén január elején tartottak időközi választást. Akkor Kóródi Sándor és dr. Molnár Ferenc Mihály visszaadta mandátumát. Bár, Garab Gáborné első körben nem jutott be a testületbe, de ő is a lemondás mellett döntött.Fotó: fertopart.hu.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Papíron jövőre is NBII-es az SVSE

Az SVSE megkapta az NBII-es szerepléshez szükséges indulási jogot. Tovább olvasom