Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

Ismét eladó a Hotel Maroni?

Sopron - Egyelőre senki sem tudja, hogy mi lesz a Hotel Maroni sorsa. A Kisalföld úgy értesült, tulajdonosa értékesíteni szeretné, pedig már elkészültek a felújítás tervei is.
Éppen egy éve adtuk hírül, hogy közel félmilliárd forintért gazdára talált a nagy múltú Hotel Maroni. Új tulajdonosa úgy tervezte, néhány hónapon belül ismét vendégeket fogadnak, később az év végére módosították az időpontot. Erről akkor a szálloda igazgatója, Baranyai György tájékoztatta szerkesztőségünket. Aztán elmúlt december is, és látszatra semmi sem történt, illetve annyi, hogy megrendelték egy budapesti irodától a felújítási terveket, amelyeket jóváhagyott az építési hatóság. Időközben a szálloda berendezését és a konyhát leszerelték, majd részben értékesítették, részben pedig máshová szállították.

A Hotel Maroni homlokzatát korábban átfestették, de felújítása még mindig várat magára, ráadásul lehet, hogy ismét gazdát cserél. Fotó: Magasi Dávid

– Valóban rendelkezésre áll az építési engedély – mondta Huszti István tervezőmérnök, de már hetek óta nem tudjuk elérni a tulajdonost. – Így mi sem tudjuk, mi lesz a szállodával, illetve a felújítással. Ránk azonban csak a tervek elkészítése tartozott, és nyugodt szívvel mondhatom, Sopronhoz és a környezethez méltó, külsejében is megújult hotel lehet a Maroniból.

A városban azonban makacsul tartja magát a hír, miszerint a jelenlegi tulajdonos az eredeti ár többszöröséért szeretné továbbadni az épületet. Természetesen szerettük volna őt is elérni, de igyekezetünk hiábavaló volt, annak ellenére, hogy Seregélyesen is kerestük, ahol szintén van érdekeltsége. Az igazgató pedig nem nyilatkozott munkatársunknak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még mindig vevőre vár a Wallner-villa

Sopron - Nem talált új gazdára a Villa sori Wallner-villa. Az előző városvezetés által felújíttatott… Tovább olvasom