Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Ingyenes védőoltás

A fertőszéplaki önkormányzat a helyiek részére ingyenesen biztosítja a H1N1 elleni vakcinát. A védőoltást szombaton reggel kilenc órától adják be.

A fertőszéplaki önkormányzat képviselő-testületének többsége úgy döntött: minden helybéli számára ingyen biztosítja a H1N1 elleni vakcinát.

Az igényfelmérés csütörtökön zárult le: 139 gyermek, valamint 160 felnőtt jelentkezett az akcióra. A védőoltást a helyi háziorvos, dr. Szente Éva a művelődési házban szombaton reggel kilenc órától adja be. A mintegy 500 ezer forintos költséget az önkormányzat fedezi.

– A védőoltás beadatása nem kevés időbe telik, és utánajárással is jár – mondta el portálunknak Bozsvári István, Fertőszéplak polgármestere. – Kezdeményezésünkkel mindez elkerülhető. Azért szombaton oltunk, mert akkor mindenki jobban ráér. Azok, akik jelentkeztek az akcióra, sorszámot kaptak, így tudható, hogy ki mikor kerül sorra. Az sem elhanyagolható, hogy a szülők a gyermekük mellett lehetnek az injekció beadásakor. Az egészségügyi szervezetek pozitívan álltak a kezdeményezés mellé, és segítették a munkánkat. Ennek is köszönhető, hogy a szükséges vakcinamennyiség már rendelkezésünkre áll.

Bozsvári István hozzátette, a járvány nem csupán keletről – Ukrajna felől – kopogtat, hanem egyre több megbetegedést jeleztek Ausztriából, valamint Szerbiából is. Így körbe vagyunk zárva. A fertőzés terjedése robbanásszerű lehet, ezért is tartotta fontosnak az önkormányzat, hogy segítse a helyiek egészségének megőrzését, a betegség kialakulásának megelőzését.

Olvasóink írták

 • 7. adlerzsigabá 2009. november 20. 21:33
  „Intel!

  Ez fájt....”
 • 6. zooberon 2009. november 13. 21:29
  „A profilból SZDSZ-es esztétának kinéző Máris szomszéd már 30 éve
  tudott valamit. :-)
  http://www.youtube.com/watch?v=MtRJvilGTng#t=6m22s”
 • 5. janika 2009. november 13. 21:05
  „Szentelt víz adagoló autómatát nem vásárolnak? Pedig már van konkurenciája a vakcinának.”
 • 4. plasztikhattyú 2009. november 13. 19:46
  „toretto99 tintorettóztál?”
 • 3. Intel 2009. november 13. 19:31
  „Azért egy olyan települést ritkán látni, akik valóban tesznek is valamit az ott lakók számára...
  Ez elismerésre méltó!”
 • 2. NoBo 2009. november 13. 19:26
  „toretto99 beteg vagy...”
 • 1. toretto99 2009. november 13. 16:08
  „Ennyit a WHO-rol meg az állítólagos mexikói v sertés ahogy a Eu nevezi influenzáról a teljes igazság és h mivel akarnak minket beoltani hát nem az állítólagos h1n1 vírus oltóanyagával az biztos ......

  Néhány nappal ezelőtt bejelentette a kormány"unk", hogy kb két hónap már múlva lesz vakcina Mon az a bizonyos "mexikói" avagy "sertés" avagy -az EU legújabb elnevezése szerint- "új influenza" virus ellen és azt is, hogy Magyarországon lesz először... Érdemes ehhez hasonlítani a mexikói kormány jelentését, amely szerint nem lesz vakcina kb hat hónap előtt. A Világ Egészségügyi Szervezete (WHO) és az Egyesült Államok kormánya sem említenek olyan vakcinát amely négy vagy hat hónap előtt lenne készen. Tehát akkor mi az, amivel be akarjanak oltani minket pár hét múlva?

  Az is érdekes, hogy a Baxter gyógyszergyártó nyilatkozata szerint (nagyon büszke is erre) ő az egyetlen aki képes kb két hónap alatt előállítani egy vakcinát. Na de akkor miért nincs erről szó a WHO-nál vagy olyan különösen érintett kormányoknál, mint a mexikói vagy az amerikai? Nehezen képzelhető el, hogy amennyiben a Baxter vakcina két hónap múlva készen lesz, nem szól erről a WHO és nem érdekli ez sem a mexikói, sem az amerikai kormányt. Pedig a Baxter cég ráadásul egy amerikai cég...

  Azt ugye tudják, hogy a Baxter gyógyszergyártót olyan "hagyományos" influenza oltást szállított több európai kormánynak az idén amely "véletlenül" a H5N5 "madárinfluenza" virussal volt fertőzve? Néhány évvel ezelött ugyanez a cég olyan vérplazmát szállított a francia kormánynak amely az HIV virussal volt "véletlenül" fertőzve...

  Amennyiben valóban sokkal hamarabb kapná meg Magyarország a vakcinát az új virus ellen, mint bármelyik másik állam, tartok attól hogy valami nagyon nem tisztességes dolog lesz ebben a vakcinában. Kapásból két dolgot is el tudok képzelni:

  1. Amerikai kutatók szerint a jelenlegi "mexikói" virus azért nem terjed gyorsabban, mert nem a levegőben képes haladni ("airborne"), hanem csak a kicsiny nyálcseppekkel. Ugyanez a kutatók szerint elég lenne egy enyhe mutáció amely csupán néhány új aminosavat helyezne el a virus felszínén ahhoz, hogy a virus a levegőben tudjon terjedni. Nos mi van akkor, ha éppen ezeketaz aminosavakat lenne képes hozzáadni a virushoz az a csodavakcina amit állítólag a magyar ember akár két hónap múlva megkaphat miközben mindenki másnak legalább kétszer annyi időt kell még várni az oltásért?
  Ez a téma talán megérne egy külön cikket , mert attól tartok hogy valami nagyon csúnya dolog készül a magyarok számára az "új világrend" boszorkány konyhájában.

  Ajánlom mindenkinek h ne oltassa be magát !!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egészséges a diáklány

Hazamehetett a soproni kórházból az a 14 éves tanuló, aki az újinfluenza-vakcina felvétele után… Tovább olvasom