Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Ilyen izmaim is vannak? Kipróbáltuk az arctornát Sopronban

Az arctorna egyedülálló érzés, új dolgok felfedezése magunkon, ami akár a szépség kiteljesítése felé vezető utat is jelentheti számunkra. (x)

Sokan kétkedve néznek az arctorna kifejezés láttán, nem tudnak mögé jelentéstartalmat tenni, de egyet biztosan tudunk: mindenki, szép, fiatalos, ránctalan akar lenni – lehetőleg természetes módszerekkel, kés nélkül.

Mi magunk is kipróbáltunk már szinte minden edzésformát, de az arctornát még sohasem.

Pedig, valljuk be, az arcunk ugyanolyan fontos, vagy még fontosabb is, mint a feszes-kerek fenék, vagy a lapos has. De hogyan lehet például fogyni anélkül, hogy arcunk ne ereszkedne meg?

 Arctorna: Az Arcvonal Arctorna rendszere Bojtor Márta világszabadalma, egy hatékony, logikus és különleges rendszer. Olyan, mint egy fitness edzés, nagyon erős izomfejlesztő, rugalmasító és lazító gyakorlatokból áll. A fokozatosság elvét az arctornában is be kell tartani – kezdő, alapozó szintről egészen haladó arcépítésig is eljuthatunk.


De mi is a siker és a hatékonyság titka? Az arctorna segítségével vissza lehet állítani az arc fiatalos kontúrját, kisimítható a homlok szigorú ránca, eltüntethető a toka.

A szem és homlokgyakorlatokkal a szemkörnyék problémái is csökkenthetők, feltűnő eredményeket lehet elérni a szarkalábak, karikák, táskák terén. A gyakorlatok a munkába vett arctájakon vérbőséget okoznak.

Fejünk búbjától a nyakunk aljáig minden izmot átmozgatunk, meghatározott sorrendben. Az arányok megtartása miatt nagyon fontos, hogy egyik területet sem hagyhatjuk ki, és a tréner mennyiségre vonatkozó utasításait is szigorúan be kell tartani.

Ő pontosan tudja, mit miért csinál, nem attól fogunk fejlődni, ha magánszorgalomból csinálunk otthon még egy sorozatot. Az otthoni gyakorlást azonban semmi esetre sem ajánlja trénerünk mindaddig, amíg rutint nem szerzünk az arctornában!Természetesen mi még csak kezdők vagyunk, így az első óra elején a trénerünk, Emőke elmesélte mindazt, amit később éreztünk is: vannak az arcunkon is izmok, amelyeket nem igazán használunk, pedig akár Angelina Jolie-s szánk, vagy szarkaláb nélküli szemeink is lehetnének. Ebben segít Emőke, amelyre garancia Ő maga!

Ötgyerekes édesanya, több komoly szemműtéten esett át, ennek ellenére korából bármennyit letagadhatna, arca sugárzik, akárcsak a húszéveseké. Az órán mindössze négyen voltunk, nem véletlenül, mert így mindenkivel egyenként tud foglalkozni trénerünk –és ez számára nagyon fontos.Az első kérdése felénk, hogy mi az amit a legjobban, és mi az amit legkevésbé szeretünk az arcunkon. Az önszidalmazó válaszok után (mert arra persze könnyebb volt válaszolni, hogy mit nem szeretünk), megtanultuk az alap „takarásokat". Minden gyakorlat csak kézzel történő, speciális „takarások" segítségével alkalmazható, amelyek abban segítenek, hogy ne keletkezzenek még mélyebb ráncok az arcunkon.Ezután szájgyakorlatot végeztünk, majd áttértünk a homloki ráncok eltüntetéséhez, végül pedig a toka és nyaki ráncok ellen harcoltunk. A harcoltunk szót azért használjuk, mert ha bárki azt hinné az arctorna könnyű, az nagyot téved. Az egész test dolgozik, a hasizom feszül, melegség, vérbőség keletkezik a megdolgoztatott részeken.

Minden porcikánkkal arra koncentráltunk, hogy helyesen végezzük a mozdulatsorokat, egy-egy széria után szinte az összes pontja fájt az arcunknak. Emőke felhívja a figyelmünket arra, hogy az első edzések után a pattanások, mitesszerek kijöhetnek az erre hajlamosoknál, vagy a rejtett fogászati problémák is felerősödhetnek, azonban ezután mindezek megszűnnek. Ezekkel a „tünetekkel" ugyan nem találkoztunk, viszont bármennyire hihetetlenül hangzik, úgy elfáradtunk, mintha másfél órás, egész testes erősítő edzést csináltunk volna végig!

Az arctorna egyedülálló érzés, új dolgok felfedezése magunkon, ami akár a szépség kiteljesítése felé vezető utat is jelentheti számunkra, bármilyen korban is vagyunk. Mosolyogva, új élményekkel gazdagabban, feltöltődve búcsúztunk egy óra arctorna után Emőkétől. Szeretettel ajánljuk mindenkinek, az első óra egyébként ingyenes.

További információk:
www.arctornasopron.hu
Jurasits Emőke
Tel.: 0630-842-3396
E-mail: arctornasopron@gmail.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szakmai nap a soproni vendéglátó iskolában - fotók

A tantermek Alfölddé, Hansággá, Palócfölddé változtak többek között, míg a szaktantermekben… Tovább olvasom