Kisalföld logö

2018. 07. 23. hétfő - Lenke 18°C | 28°C Még több cikk.

Illegális szemétlerakó a fertődi Lés alján

A tervek alapán a fertődi Esterházy-kastély európai kulturális központtá válhat. A kastélypark szomszédságában azonban már évről évre gyűlik a szemét, többen a kerítésen átdobva szabadulnak meg fölöslegessé vált dolgaiktól.
Szégyenfolt a parkerdő tövében.
– A három település határán lévő illegális szemétlerakó közigazgatásilag Fertődhöz tartozik – mondja Fülöp Géza polgármester, de hozzáteszi: nem Fertőd a terület kezelője. – Az illegális szemétlerakás átkozott dolog, ha az egyik helyen felszámoljuk, máshol újra gyűlni kezd a hulladék. A városban több helyen is van ilyen lerakó. A kisebbeket az önkormányzat saját forrásból folyamatosan számolja fel, a nagyobbakat, mint például a Pomogyi úton vagy a Fertőszéplak határában lévő, pályázati segítséggel sikerült megszüntetnünk – mondja a polgármester, aki hozzáteszi, hogy 1975 óta van szervezett hulladékszállítás a településen, így a szemét illegális lerakása kizárólag az állampolgári fegyelem hiányának tudható be. Fülöp Géza felhívta mindenki figyelmét arra, hogy ne tűrje el a területén a szemétlerakást, hiszen később az ő felelőssége és kötelessége lesz annak az elszállíttatása. Mindezek ellenére a polgármester ígéretet tett arra, hogy utánanéz, ki az említett terület kezelője.
Kuslits Péter kerületi vezető erdész gyakran jár az erdő melletti úton. – Gyakran voltam szemtanúja, amint személyautóval, traktorral, pótkocsival hozták ide a szemetet. Legközelebb megpróbálok fényképeket készíteni, hogy bizonyítani lehessen a szemétlerakást. – Kuslits Péter bosszankodva hozzátette: a mély gödröktől járhatatlanná vált földút miatt már a házakhoz közel is nőnek a halmok, sőt, vannak, akik az erdőbe is bedobálják a szemetet. Az erdész reméli, hogy minél előbb sikerül felszámolni a szőnyeg alá söprögetett, azaz a Lés tövében összegyűlt hulladékot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tavasszal felújítás kezdődik

Jövőre félmilliárd forintos beruházással megindulhat a fertődi Esterházy-kastély rehabilitációs… Tovább olvasom