Kisalföld logö

2017. 09. 20. szerda - Friderika 12°C | 13°C Még több cikk.

Ikertestvérek randevúja Ágfalván

Minden eddiginél több ikertestvér érkezett a hétvégi VII. Ágfalvi Ikerfesztiválra.

A 2014-es ikerfesztivál arcai versenyre 46 ikerpár, illetve ikertrió jelentkezett. Nehéz volt a döntés, mert mindannyian tündériek voltak. Végül a Halásziból érkezett öt és fél éves Neuberger Maját, Hannát és Lórántot választották, akiknek fotói egy éven át propagálják az egyre népszerűbb rendezvényt.

Ikrek a színpadon: Minden eddiginél többen jöttek el Ágfalvára az ország minden részéből.
Ikrek a színpadon: Minden eddiginél többen jöttek el Ágfalvára az ország minden részéből.

– Amióta megszülettek ikreink, a hároméves Valentin és Ármin, mindig részt veszünk az ikerfesztiválon – mondta a Pérről érkezett édesapa, Bálint Szabolcs. – Annak idején a Kisalföldből értesültünk az egész napos programról, azóta is rendszeresen részt veszünk. A bűvészekkel, játékos, dalos bohócműsorral, lovasbemutatóval és más érdekes programokkal színesített fesztivál igazi felhőtlen örömöt jelent gyereknek, felnőttnek egyaránt.

– Idén minden eddiginél többen keresték fel a fesztivált: hat hármas iker és hatvan ikerpár jött el az ország minden részéből, ám a program másoknak is igazi családi eseményt jelenthetett – említették a fesztivál főszervezői, Zselinszkyné Kondor Nikoletta és Magyarné Artner Hajnalka.

– A 2014-es ikerfesztivál arcai versenyre 46 ikerpár, illetve -trió jelentkezett. Nehéz volt a döntés, mert mindannyian nagyon tündériek voltak. Végül a halászi öt és fél éves Neuberger Maját, Hannát és Lórántot választottuk, akiknek fotói egy éven át propagálják a médiában az Ágfalvi Ikerfesztivált.

A 2014-es Ikerfesztivál arcai lesznek: Neuberger Hanna, Lóránt és Maja; mellettük a főszervezők, Magyarné Artner Hajnalka, Zselinszkyné Kondor Nikoletta, Neuberger Laura, a szülők és jobbra Gaál Istvá
A 2014-es Ikerfesztivál arcai lesznek: Neuberger Hanna, Lóránt és Maja; mellettük a főszervezők, Magyarné Artner Hajnalka, Zselinszkyné Kondor Nikoletta, Neuberger Laura, a szülők és jobbra Gaál István polgármester.

– Első alkalommal vagyunk az ikerfesztiválon, s nagyon örülünk a sikernek. Nagyobbik lányunknak, Laurának mindig éppen akkor tartottuk a születésnapját, amikor a fesztivál napja volt. Ezúttal úgy szerveztük a családi ünnepet, hogy itt lehessünk – mesélte Neubergerné Gondár Anikó négygyermekes anyuka. Neuberger Imre apuka hozzátette: ő van otthon a gyerkőcökkel, mivel felesége Ausztriában dolgozik egy idősek otthonában.

A második helyezettek, a budapesti Gróf Korina és Tamara fényképe az Ikerfesztivál bora címkéjén lesz látható.

– A 2150 lakosú Ágfalván jelenleg tizenhét kettes és három hármas iker él, átlagban sokkal több, mint más településeken. Ez adta az ikerfesztivál ötletét is – mondta el a Kisalföldnek Gaál István polgármester. – Nem tudományos magyarázat, inkább csak lehetséges ok a nagy ikerszámra, hogy az 1946-os kitelepítés után harminckilenc településről érkeztek betelepülők Ágfalvára, az eltelt évtizedek alatt pedig további tíz-tizenkét helységből. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Brennbergbányára nem ér el a digitális jel

Amióta 2010-ben beindult Sopronban és környékén a digitális adás, Brennbergbányán és környékén digitális jelet nem érzékeltek. Tovább olvasom