Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Idős házaspárt csapott be és lopott meg egy férfi Sopronban

Egy 30-40 év körüli, sötét bőrű és fekete hajú fiatalember Sopronban felajánlotta egy idős házaspárnak, hogy segít nekik. A végül meglopta őket.

Maga a sértett tett bejelentést a rendőrség ügyeletére június 14-én arról, hogy trükkös lopás áldozata lett.

A rendőri vizsgálat megállapította, hogy a 80 éves sértettet, a piacról hazafelé tartva szólította le egy 30-40 év körüli, sötét bőrű és fekete hajú fiatalember Sopronban. Az ismeretlen segítségét ajánlotta fel az idős nyugdíjasnak és az őt kísérő feleségének. Otthonukba vitte őket, ajándékként pedig egy edénykészletet ígért nekik.

A házaspár elfogadta a behízelgő modorú férfi segítségét, aki a lakáshoz érve meggondolta magát. 50 Eurót és 2.000 forintot számított fel a nyugdíjasoknak az „ajándékáért".

A gyanútlan idősek, házukban a hívatlan vendéggel, fizettek az ócska holmiért. Az asszony, csupán az idegen távozását követően vette észre, hogy több százezer forint értékű ékszerei, a látogatóval együtt eltűntek otthonából.

A rendőrség ismételten felhívja a lakosság figyelmét, hogy őrizzék meg gyanújukat és éberségüket a tőlük segítséget kérő ismeretlenekkel szemben. Az idegeneket – behízelgő modoruk ellenére –, semmi esetre se engedjék be otthonukba. Értékeiket soha ne hagyják őrizetlenül! Ne feledjék. Kellő óvatossággal és bizalmatlansággal megelőzhető a trükkös lopás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

39 millió euró: hitelből kötik össze Sopron és Burgenland vízvezeték-hálózatát

Az Aqua Burgenland Sopron nevű program keretében felújítják Burgenland vezetékhálózatát és összekötik a magyar vízvezeték hálózattal. Tovább olvasom