Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Hullanak a macskák, kutyák Sopronban: mérgezésre gyanakodnak

A szokottnál is több kutya és macska hullik el az utóbbi időben Sopron zöldövezetében, a Fenyves, Tölgyfa, Hársfa soron és környékén.

Az mindenképpen mérgezésre utal, hogy a kutyák és a macskák pusztulásuk előtt hánynak, remegnek és reszketnek a fájdalomtól. A szomszédok háziállatuk hirtelen kimúlásáról beszélgettek, akkor kezdett összeállni a kép, hogy ez nem lehet a véletlen műve – mesélték a környék lakói.

Mint mondták, nemcsak azért sajnálják a kutyákat, mert állatbarátok, hanem azért is, mert házőrző- ként jó szolgálatot tettek.

Hullanak a kedvencek: Hajnal Ákos, Fehér János, Kaskó Róbert és dr. Fekete Zoltán a többiek nevében is állítják: mérgezett csali pusztítja az állatokat. Fotó: Magasi
Hullanak a kedvencek: Hajnal Ákos, Fehér János, Kaskó Róbert és dr. Fekete Zoltán a többiek nevében is állítják: mérgezett csali pusztítja az állatokat. Fotó: Magasi


Már arra is gondoltak, a mérgezések oka az lehet, hogy a betörők megkönnyítsék a dolgukat. Lehet, hogy terepszemle során dobálnak be mérgezett csalikat, aztán idővel akcióba lépnek? Ezt a feltevést szerintük több betörés, illetve betörési kísérlet is erősíti.

Ezért az utóbbi időben feljegyzik az utcájukba betévedő, gyanúsan mozgó, idegen autók rendszámát. Mint mondták, szeretnék, ha a rendőrség is többször járőrözne a környéken.

A rendőrség nem látja megalapozottnak a feltételezést. Mint elmondták, az említett térségben tavaly négy betörésnél kellett helyszínelniük.
Állatmérgezéses esetről azonban nem kaptak bejelentést. A továbbiakban is fokozott figyelmet fordítanak a családi házas övezetek közbiztonságára.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szakonyi Imre az SMS színeiben indul Sopronban

Szakonyi Imre hangsúlyozta, a napi megélhetési gondokat áfacsökkentéssel még inkább lehetne… Tovább olvasom