Kisalföld logö

2017. 06. 27. kedd - László 19°C | 30°C Még több cikk.

Hónapokig nem kapták meg a bérüket az orvosok

A korábban ügyeletet ellátó orvosok a Fertő partján, azért mondták fel a szerződésüket, mert hónapok óta nem kapták meg a jogos pénzüket.

- 2012-ben az történt, hogy május óta a fertődi önkormányzat a számlázott ügyeleti díjakat nem fizette ki, többszöri szóbeli figyelmeztetés ellenére sem. Ezért mi, vállalkozó orvosok úgy döntöttünk, hogy október elsejei hatállyal az ügyeleti szolgálat ellátását felmondjuk - mondta el dr. Molnár Ferenc Mihály háziorvos ügyeleti társainak nevében. - Ezen összeg havonta mintegy 880 ezer forint. A felmondásnak ez volt az oka, nem pedig az, hogy nem kaptuk meg az emelt díjat: az OEP által már Fertődre, mint gesztornak utalt összeget sem kaptuk meg. Ezek a tények leellenőrizhetőek, dátumokkal, számlabizonylatokkal tudjuk bizonyítani.

Dr. Molnár Ferenc Mihály így folytatta: Az összeg az OEP-től az önkormányzatnak minden hónapban rendelkezésére áll, sőt valójában egy hónapig nála van. Hiszen ha az augusztusi ügyeleti díjat szeptemberben számlázza ki az orvos.


 Évekkel ezelőtt leváltak
Jónéhány éve már, hogy Agyagosszergény, Fertőd, Fertőszentmiklós, Fertőendréd, Fertőszéplak, Petőháza, Sarród, Röjtökmuzsaj-Ebergőc települések a kapuvári telephelyű ügyeleti rendszerről leváltották. Ez azt jelentette, hogy az illető településeken sürgősségi szolgálatot ellátó orvosok mintegy 11 000 ember sürgősségi hívására reagáltak. A központi szerepet Fertőd töltötte be.

Mint megtudtuk, egy ügyeleti szolgálatra mintegy 23 ezer forint esett, ami bruttó finanszírozást és nem fizetést jelentett. (Magyarán az orvos számla ellenében jut a bruttó összeghez). Ebből pénzből fizetik például a kocsi futást, a betegnél elhasznált gyógyászati eszközöket, gyógyszereket.

- Amennyiben a számlára érkező összegből fizetéshez szeretnék jutni, akkor járulékokat, adókat kell fizetnem, végül 300-400 forint órabér marad - részletezte az orvos. - Ezért az összegért nem lehetett elvárni, hogy helyettest kapjunk. Ha meghallották, hogy mennyiért kell ügyelni, nem vállalták.

Az orvosok március 7-én a tiszti orvosi szolgálattal egyeztetve levelet írtak az önkormányzatoknak, amiben kérték, hogy járuljanak hozzá lakosonként 100 forinttal ahhoz az összeghez, amelyet az OEP fizet. A korábbi juttatások, ugyanis nem fedezték az emelkedett gyógyászati eszköz-gyógyszer költségeket, valamint a megemelkedett benzinköltséget. Erről megegyezést keresve tárgyaltak volna.

- A mai napig nem érkezett válasz, nem reagáltak rá sem szóban, sem írásban. Egyedül Röjtökmuzsaj-Ebergőc fogadta el az emelési igényt. A felmondásunkra sem érkezett hivatalos válasz, az újságból értesültünk arról, hogy az önkormányzatok a kapuvári Oxytrans Kft.-vel kötöttek szerződést - zárta dr. Molnár Ferenc Mihály.

A teljes írás itt érhető el >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyarország volt a díszvendég Lipcsében - fotók

Az 1989-es békés forradalomra és a kelet-európai átalakulásokra emlékeztek október 9-én, kedden a… Tovább olvasom