Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Holnap alakuló, pénteken rendkívüli ülés

Csütörötkön alakuló ülését tartja Sopron új képviselő-testülete, melynek keretében megválasztják az új alpolgármestereket. Pénteken rendkívüli közgyűlés lesz, ekkor bizottsági tagokat választanak.
Alakuló ülését tartja holnap tíz órától Sopron új képviselő-testülete a városháza nagy üléstermében. Napirend előtt dr. Ocsák József, a helyi választási bizottság elnökének tájékoztatója hangzik el az önkormányzati választás eredményéről, majd az önkormányzati képviselők és a polgármester eskütételére és a megbízólevelek átadására kerül sor. Ezt követően dr. Fodor Tamás polgármester ismerteti programját.
A napirend szerint az alakuló ülésen döntenek a polgármester illetményéről és költségtérítésének mértékéről, majd az alpolgármesterek megválasztásáról. Utóbbi témában – személyi kérdésről lévén szó – zárt ülés tartható. A képviselők a közgyűlés vagyonnyilatkozatot kezelő és ellenőrző bizottságának megválasztásáról is határoznak.

Másnap, azaz pénteken – rendkívüli közgyűlésen – folytatódik a testület munkája. Ekkor az önkormányzat szervezeti és működési szabályzatáról szóló rendelet módosításáról döntenek a városatyák. Megválasztják a közgyűlési bizottságok tagjait és döntenek az alpolgármesterek illetményének és költségtérítésének mértékéről is. Végül a közgyűlés 2006 utolsó negyedévében tartandó ülései időpontjáról egyeztetnek. Napirend után a bizottságok nem képviselő tagjainak eskütételére kerül sor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Uniós forrásból épülne

Körvonalazódik, hogy milyen besorolású útra és mely útszakaszokra kérhető európai uniós támogatás az elkövetkezendő hét évben. A végleges adatokat az úgynevezett Közlekedésfejlesztési Operatív Program tartalmazza majd, amit várhatóan október végén, november elején fogad el a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium. A változások megyénket két esetben érintik. Tovább olvasom