Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 22°C Még több cikk.

Hogyan maradhatnak talpon a vállalkozások az év legkritikusabb negyedévében?

A tavalyi évet követően idén is folytatódik a kis- és középvállalkozóknak szóló Raiffeisen Üzlettárs Klub rendezvénysorozat. Az idei évben a rendezvénysorozat következő helyszíne november 12-én Sopron lesz.
A pénzintézet - azon túl, hogy széles körű banki szolgáltatásokat nyújt közel 40000 kis- és középvállalkozásnak - kiemelten fontosnak tartja, hogy az ország minden részében versenyképes és minőségi szakmai ismeretekkel segítse ügyfeleit.

A rendezvényt azért indították el a szervezők, mert a gazdasági szakértők, elemzők egybehangzóan állítják, hogy a jelenlegi nehéz gazdasági helyzetben kiemelten fontos, hogy a magyarországi kis- és középvállalkozások - melyek a hazai GDP felét adják, és az itthoni munkavállalók 70%-át foglalkoztatják - hogyan tudják megőrizni versenyképességüket.

A kkv-k helyzetét még inkább súlyosbítja, hogy bizonyos pénzügyi szakemberek úgy vélik, hogy a hazai kkv-k még nem érték el a gödör alját. Ezen szakértők véleménye szerint a mélypont az idei év harmadik és negyedik negyedévében jöhet el a kis és középvállalkozások életében

A népszerű és közismert szakértők részvételével megtartásra kerülő félnapos konferenciák egyik célja, hogy a kkv-k döntéshozói meghatározó versenypiaci ismeretekhez jussanak, melyekkel vállalkozásukat sikeresen és hatékonyabban működtethetik.

A konferenciasorozat segítségével a kis- és középvállalatok döntéshozói pontos információkat kaphatnak arról, milyen források, gazdaságfejlesztési és kockázatkezelési eszközök, biztosítási megoldások érhetőek el számukra az aktuális piaci környezetben. A Hotel Sopronban megrendezésre kerülő soproni állomáson előadóként jelen lesz többek között a Coface Hungary képviseletében Bagyura András kereskedelmi vezető, Török Zoltán, a Raiffeisen Bank elemzési főosztályának vezetője, valamint Magyar Dezső, a SOP-VIN Kft. – Lővér Pince ügyvezető igazgatója.

„Az ilyen rendezvények azért fontosak – mondja Halmai Attila, a Raiffeisen Bank régióvezetője –, mert így a kis- és középvállalatok olyan új területeken juthatnak kompetitív előnyökhöz, olyan friss szakmai ismeretekkel ismerkedhetnek meg, melyek eredményesebb működést tesznek számukra lehetővé. A rendezvénysorozat másik fontos célja – a versenypiaci ismeretek nyújtása mellett -, hogy a vállalatok vezetői megismerhessék a vállalkozások számára elérhető aktuális pénzügyi lehetőségeket, akár a napi üzletmenet finanszírozásához, akár a pályázatokhoz szükséges önrész biztosításához.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A bor női arca

Sopron - Idén 6. alkalommal rendezik meg az Európai Női Borbíráló Versenyt „A bor női arca"… Tovább olvasom