Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 12°C | 29°C Még több cikk.

Hidvégi Béla vadászati gyűjteménye nyílt meg Sopronban

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes nyitotta meg Sopronban Hidvégi Béla állandó vadászati gyűjteményét a soproni Erdészeti Múzeumban.

Hidvégi Béla páratlan értékű vadászati gyűjteményének mostantól a Nyugat-magyarországi Egyetem Erdészeti Múzeuma ad otthont a soproni Esterházy palotában, a Templom utca 4. szám alatt - írja a sopron.hu.

A mai ünnepélyes megnyitón, amelyen résztvett az alapító Hidvégi Béla, dr. Faragó Sándor az egyetem rektora, dr. Fodor Tamás, Sopron polgármestere mondott köszöntőt. Az állandó kiállítást Semjén Zsolt, miniszterelnök-helyettes nyitotta meg. Norbert Ullmann, a Safari Club International Európai elnöke és Dennis Cambell, a Grand Slam Club-OVIS elnöke szintén köszöntötte az eseményt.

A megnyitón részt vett Firtl Mátyás, Sopron és környéke országgyűlési képviselője is.

- Úgy érzem mintha az utolsó gyermekem repült volna ki az otthoni fészekből. Az ereklyeként őrzött trófeák, kedvenc tárgyaim, mind szép emlékek őrzőjeként részei voltak a mindennapjaimnak. Nehéz tőlük a megválás, de az vigasztal, hogy jó helyre, jó kezekbe kerül és úgy vigyáznak majd rá, mint én a saját otthonában. Ígérem, hogy azon leszek a jövőben is, hogy állandóan szépítsük, építsük ezt a kiállítást – hangzottak Hidvégi Béla szavai a kiállításmegnyitó során.

Dr. Faragó Sándor rektor a Nyugat-magyarországi Egyetem nevében köszönte meg a múzeumalapító-adományozónak, hogy értékes gyűjteményét közkinccsé tette.

- Sopron városa a mai nappal olyan múzeummal gazdagodott, ami az Erdészeti Múzeumnak új színfoltja: oktatási lehetőség és új látnivaló is egyben – hangsúlyozta dr. Fodor Tamás köszöntőjében. A város polgármestere megköszönte az adományozónak, hogy Sopron új értékkel gazdagodott. Sopron szellemi és kulturális értelemben mindig is befogadó volt és nagyra becsülte a mecénatúrát – mondta a polgármester hangsúlyozva: az adományt olyan különleges, szakterülethez kötődő kínálatot is jelent, ami kuriózumnak számíthat a városban.

- Az a küldetés, ami magyar vadászoknak küldetésül jutott, az, hogy visszaállítsuk a magyar vadászok becsületét és az ugyanolyan fényes legyen, mint ahogyan az a szép időkben volt – hangsúlyozta Semjén Zsolt történelmi visszatekintésében.

A teljes írás itt érhető el >>

Olvasóink írták

  • 1. vitriol2 2012. június 17. 09:41
    „A korai libsi fidesz szerinti CSUHÁS AZT MONDTA, HOGY" ugyanolyan fényes legyen, mint ahogyan az a szép időkben volt "- MELYIK "SZÉP IDŐKRE GONDOL?
    az 1945 elöttiekre?- nyilas, fehérlovas korszakra, vagy tán az inkvizicios korszakra?
    Pávatáncosnak csápolok, ez csak kérdés”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tanévzárók Sopronban - Kezdődik a nyári iskolai szünet

Már a hétvégén több soproni iskolában megtartották az évzáró ünnepségeket, illetve a… Tovább olvasom