Kisalföld logö

2017. 06. 29. csütörtök - Péter, Pál 21°C | 31°C Még több cikk.

Határidőre befejeződhet a felújítás

A tervezett ütemben halad a Széchenyi István Gimnázium felújítása, valószínűleg a diákok és a tanárok szeptemberben már a megújult Templom utcai épületben kezdhetik a tanévet.
A tervezett ütemben halad a Széchenyi István Gimnázium felújítása, valószínűleg a diákok és a tanárok szeptemberben már a megújult Templom utcai épületben kezdhetik a tanévet. A bontás befejeződött, a munka nagy része hátravan.

A kivitelező FÉSZ Zrt. minden bizonnyal tartani tudja a szerződésben foglalt határidőt és szeptember elsejére befejezi a Széchenyi István Gimnázium Templom utcai épületének rekonstrukcióját. – A bontás nagy részét, a burkolatok eltávolítását már elvégezték, jó ütemben halad az épületbelső felújítása és a tetőtér beépítése – mondta el a Kisalföld érdeklődésére Kerekes Attila városi főmérnök, a beruházási csoport vezetője. – Az új aljzatbetonozás is elkészült, jelenleg a födém megerősítését, az épület villamos és gépészeti alapszerelését végzik a szakemberek.

Kerekes Attila azt is elmondta, a mintaablakot legyártatták és az épület udvar felé eső részén beépítették. Az örökségvédelmi hivatal szemle után jóváhagyta a további nyílászárók gyártását és beszerelését.
– A szerződésben foglalt határidő 2007. szeptember 1. – tette hozzá a főmérnök. – Korábban a kivitelező részéről felvetődött, hogy ennél valamivel későbbi átadást látna indokoltnak, de a legutóbbi információm szerint megmarad az eredeti határidő.

A feladatok java része még hátravan, a villanyszerelési, burkolási munkákat, a vakolást és a festést a következő hónapokban végzik el. A tetőtér beépítése szakaszosan zajlik. Kerekes Attila hozzátette, a kivitelező tartja magát ahhoz az ígéretéhez, mely szerint minimálisra csökkenti a közterület-használatot.

A beruházás teljes – bruttó – összege 651 millió forint. Ebből címzett állami támogatásként közel 522 millió forintot nyert Sopron, a maradék mintegy 129 milliós költség a várost terheli.

C. V.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Műsorkészítés a Széchenyi-palotában

Hétfőtől átmenetileg a televíziós toronyból továbbítják az MTV Sopronban készült műsorait, miközben javában zajlik a stúdió átköltöztetése a Széchenyi- palotába. Ez azt jelenti, hogy mégsem újította meg szerződését a köztévé és a Pannon-Sopron Kft. Tovább olvasom