Kisalföld logö

2018. 07. 18. szerda - Frigyes 18°C | 26°C Még több cikk.

Hatan lennének a vízmű zrt. vezérigazgatói

Hat pályázat érkezett a február végi határidőre a Soproni Vízmű Zrt. vezérigazgatói álláspályázatára. Egyiket sem a társaság dolgozói közül jegyezték.

A Soproni Vízmű Zrt. korábbi vezérigazgatójának, Havas Andrásnak a halála miatt írt ki a társaság pályázatot a vezérigazgatói munkakör betöltésére. (Mint ismeretes, a többségi tulajdonos soproni önkormányzat közgyűlése az átmeneti időben a jelenlegi műszaki igazgatót és a gazdasági igazgatót bízta meg, hogy együttesen gyakorolják a vezérigazgatói teendőket.) A Kisalföld úgy értesült, hogy a kiírásra hatan jelentkeztek a február végi határidőig. Talán meglepő, hogy belső pályázat nem érkezett.

Információinkat megerősítette Tóth Kálmán, a Soproni Vízmű Zrt. igazgatóságának elnöke, aki elmondta, ők tesznek majd javaslatot a tulajdonos önkormányzatok felé az új vezérigazgató személyére. A továbbiakban egy szakértő cég személyiségtesztek kitöltetésével segíti a kiválasztás folyamatát. Az igazgatóság jelöltjét aztán Sopron képviselő-testületének is jóvá kell hagynia, a kinevezést pedig végül a társaság közgyűlése adja.

A pályázat feltételei között szerepelt a műszaki és/vagy közgazdaság-tudományi egyetemi végzettség és ötéves vezetői múlt. Előnyt jelenthetett a közüzemi szolgáltatásban szerzett tapasztalat és a nyelvismeret.

Olvasóink írták

 • 8. majmi 2012. március 04. 14:35
  „Talán azért nem a társaságtól, mert hátha ért is hozzá ??? Vagy kritika az ott dolgozókról,”
 • 7. TancsKaszabell 2012. március 03. 08:51
  „Csak egy kell !
  De az legyen szakember (!), ne pártja, saját és elvbarátai zsebét tömő "mi kutyánk kölyke"... Ha az lesz, nem sok sót fog megenni a pozíciójában,az biztos.Ha nem az lesz...."hát, ahol fát vágnak...bizony sok a forgács".(FIDESZ)
  Persze a többi se fog sok sót megenni,mert a "ciklusokon átívelő csábos álomnak" a megismert tobzódásnak, tudatos garázdálkodásnak röviden,már az első napokban,azonnal vége lesz. Betonozás ide,egyházi áldás oda, nem lesz akadály mert ugye tudjuk a lavina előtt sincs akadály...!”
 • 6. Kukac40 2012. március 03. 07:49
  „Miért tesznek úgy, mint ha még nem lenne eldöntve? Persze végig kell vinni a hivatalos részét, de a pájázatokat nyilvánossá kellene tenni, a csatolt dokumentumokkal együtt. (végzetséget igazoló fénymásolatok) Ami ebben az országban megy ...........”
 • 5. ÁrtatlanBárányka 2012. március 02. 21:56
  „"közüzemi szolgáltatásban szerzett tapasztalat" - azért lehet fontos, mert az ember már tudja, hogyan működik a pártfinanszírozás. És tuti, hogy valami Fideszes ürge lesz a nyertes.”
 • 4. Csetneky 2012. március 02. 21:11
  „Szerintem hatnál többen lennének, ha volna lehetőségük. Legfeljebb hatan pályáztak. De sebaj.”
 • 3. Sopron007 2012. március 02. 15:10
  „Furcsa lenne, ha nem pártkatona kerülne a pozícióba. Szakmaiság század rendű dolog”
 • 2. Gonzai 2012. március 02. 14:20
  „Én kikötném, hogy képviselő ne pályázhasson. Főleg, hogy ne nyerhessen... De ez Magyarország, nincsenek illúzióim.”
 • 1. FREDDY/S 2012. március 02. 14:03
  „"A TISZTA VÍZ az egészséges élet egyik titka." megfontolandó lenne, nemde...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Huszonöten lépték túl a sebességet Sopronban

Tizenkét osztrák és hét magyar állampolgár – fizetett helyszíni bírságot, összességében 260… Tovább olvasom