Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -3°C | 6°C Még több cikk.

Hat éve áll üresen az otthon

Sopronban megoldódik a Bécsi úti egykori  gyermekotthon sorsa, amely hat éve áll üresen. Külső befektetők lakóparkot hoznak létre az épületből és a hozzá tartozó háromezer négyzetméteres kertből.

Közel félmilliárd forintos projekt keretében vállalkozói csoport hamarosan megkezdi az 1904-ben épült, évek óta üresen álló Bécsi úti néhai intézmény hasznosítását.  A befektetők bankhitel segítségével a régi házban tíz lakást, a kert másik részén, nyolcszáz négyzetméteres alapterületen felhúzandó épületben további tizenkilencet alakítanak ki.

Gyermekotthon: Megoldódik a  tömb sorsa

Mint ismeretes, a megyei önkormányzat tulajdonában állt tömb eladását 2002-ben hirdették meg. A soproni városvezetés a nyílt pályázaton nem kívánt élni elővételi jogával, így az ingatlan bruttó százhúszmillió forintért került külső befektetőkhöz.

Dr. Nagy István, a beruházás levezénylésére megalakított kft. ügyvezető igazgatója érdeklődésünkre elmondta: a befektetői társaság először idősek otthonát képzelt el a tömbből, ám az utolsó pillanatban az osztrák partner kiszállt az üzletből, s elszálltak a remények. 
– Ezt követően gondoltunk arra, hogy lakóparkot építünk a területen – tájékoztatott dr. Nagy István.

Az elképzelések idén januárban körvonalazódtak és a tervtanács is jóváhagyta. A műemléki hivatal viszont háromszor is átterveztette az épületet.

Az elmúlt hetekben már a konkrét munkák is elkezdődhettek: lebontották az egykori gyermekotthon épületgépészeti elemeit és burkolatait. – Októberben az épület tetőcseréjével a beruházás komolyabb szakaszához érkezünk. Ami pedig a háromezer négyzetméteres belső kertet illeti, a fák zöme védett, szerepel a Fertő–Hanság Nemzeti Park nyilvántartásában. Öt diófát az építkezés miatt ugyan ki kell majd vágnunk, de ezeket is pótolni fogjuk. Reményeink szerint a lakóparkot a jövő év végén avathatjuk fel – zárta dr. Nagy István.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy hónapig szakorvos nélkül

Egyetlen orvos, heti egyetlen alkalommal látja el a gyermekosztály pulmonológiai, tüdőgyó gyászati… Tovább olvasom