Kisalföld logö

2018. 03. 23. péntek - Emőke -5°C | 7°C Még több cikk.

Hároméves a Fertő-táj világörökség

3 éve a világörökség része a Fertő-táj. Ez alkalmából rendezték meg szerdán a világörökség napját.

Három évvel ezelőtt, május 18-án lett a világörökség része a Fertő-táj. A születésnap alkalmából rendezték meg szerdána világörökség napját.
A turisztikai szakemberek is felismerték, hogy a Fertő-táj körzetében a  lakók nélkül nem lehet eredményesen dolgozni. Csak akkor lehetnek hitelesek a turistákkal szemében, ha mindenki átérzi a világörökséggel járó felelősséget.

Az idelátogatókat úgy lehet megfogni igazán, ha a helyiek is ismerik, látják, milyen és mekkora értékek veszik körül őket. Ennek jegyében tegnap ingyenesen látogathatták a környéken élők a Fertő-táj körzetében lévő múzeumokat, a fertődi Esterházy-kastélyt, valamint az ausztriai illmitzi nemzeti parkot.

– A Fertő-táj 2002. május 18-án lett a világörökség része, s ekkor kaptuk meg az igazoló oklevelet – mondta el érdeklődésünkre Taschner Tamás, a Fertő-táj Világörökség Egyesület titkára. – Az elmúlt három évben sikerült bevonni a közös munkába a részt vevő tíz hazai települést, irodát nyitottunk, elkészült a látványtérkép, jelenleg pedig már a nyomdában van a turisztikai kiadványunk. Egy illúzióval azonban le kellett számolnunk: a világörökségi tagság nem jár közvetlen állami támogatással. Nekünk is pályáznunk kell, és biztosítani az ehhez szükséges önerőt.

Taschner Tamás hozzátette:  feladatuk kettős: egyrészt összefogni és informálni a helyieket, másrészt viszont meg kell találni azokat a turistákat, akik a pihenés mellett kulturális élményre is vágynak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Repednek a házak Nagycenken

A nagycenki Gyár utca – hiába javítgatják folyamatosan – szinte már használhatatlan,… Tovább olvasom