Kisalföld logö

2018. 08. 16. csütörtök - Ábrahám 17°C | 28°C Még több cikk.

Három autó ütközött Fertőszentmiklósnál

A balesetben ketten könnyebben megsérültek. A 85-ös főúton már feloldották az útzárat.


9. 30 -
Véget ért a baleseti helyszínelés, az útzárt feloldották. A közúti forgalom is helyreállt.

8.20 - A baleset Fertőszentmiklóson, az elkerülő úton, a lámpás kereszteződésénél történt. A kisalfold.hu információi szerint ketten sérültek meg könnyebben.

A baleseti helyszínelés idejére elterelik a forgalmat. A Sopron felől közlekedők a repülőtérnél, a Kapuvár felől érkezők pedig a petőházi lámpás kereszteződésnél térhetnek rá a régi 85-ös főútra.
 
8.10 - A 85-ös főúton Fertőszentmiklós térségében három autó ütközött. Teljes az útzár - tudtuk meg az útinformtól.

Olvasóink írták

 • 17. brumi77 2010. február 18. 15:01
  „Ungi! A NAPONTÁval csak azt akartam kifejezni, hogy minden nap járok arra. Mivel 2 műszakban dolgozom, így általában 5:30 és 22:30 között változó időpontokban. Éjjel valóban nem. De ezen időintervallumban félévente max 2x tapasztalom hogy sárgán villognak a lámpák. Azt valóban nem tudom, hogy éjjel mi a helyzet. Bár ahogy Alise írja ez lényegtelen is jelenleg.”
 • 16. brumi77 2010. február 18. 14:52
  „Alise, jobbulást anyukádnak! Szinte mindig az alsóbbrendű úton közlekedek, tehát keresztezem a főútvonalat. Nagyon gyakori, hogy valóban nem lassítanak az autósok/kamionosok, akik a főútvonalon közlekednek. Aki nem akar lekanyarodni, az simán átszáguld 70-80-nal. Kb 2 éve olyat is tapasztaltam, amikor bennem is meghűlt a vér. A cukrászda mellett mentem amikor zöld lett a lámpa. Már a lámpa vonalához értem, amikor kapuvár felől sopron felé elszáguldott egy kocsi. Ha kicsit gyorsítok, vagy előbb érek oda, letarol.”
 • 15. 13.István 2010. február 18. 09:42
  „T.alise-4 ! Nem vonom kétségbe amit leírsz,az eset nem a helyszíneléskor dől el,az esetet bizonyosan
  tovább fogják vizsgálni ,akár még szimulátorral is . Tapasztalatom az vannak olyanok akik a helységnévtábla
  vonalától még 90Km/ó vagy többel száguldanak a lámpákig a fölvillanó sárga után szinte azonnal piros talán 2sec.
  az idő a sárga és piros között. Aki viszont védett útra kanyarodik az föltétlen várja ki a zöldet csak utána induljon,
  mert lehet olyan ,aki azt gondolja még átcsúszok akár a piroson is ,mert tegnap sem jött semmi ma sem jön az ilyenekből vannak a megmagyarázatlan esetek.Jobbulást az Anyunak, valószínű neki lesz igaza .”
 • 14. ungi 2010. február 18. 08:05
  „Kismisu! Mi jelent az, hogy a kamionok egysegesen letiltanak 85-90 km/h -nal? Mert en naponta elözgetek az autopalyan ilyen hatalmas kamionokat, amik nem 90-el közlekednek. Erdekes , amit irtal!Teljesen uj a szamomra!
  Brumi 77! Ez az, te NAPONTA mesz at a keresztezödesen! En meg reggel , pontosabban hajnalban, es ejszaka! Akkor viszont nagyon sokszor csak sargan villog.
  Ja, különben nem az a bajom, hogy az ismeröst hoztak ki hibasnak, csak az, hogy azert reszben a kamionost is elövehettek volna. Oke, alsobbrendü utrol kanyarodott az ismerösöm, nem volt elsöbbsege. De! Mivel az auto hatuljat kapta el a kamion, igy en azt gondolom, ha a masik fel is betartotta volna a sebesseget, elkerülhetö lett volna az ütközes.Helyszineleskor 105 km/h -rol beszeltek, a hivatalos papirokban utanna mar "csak" 80 km/h volt irva. En mindenesetre megfellebbeztem volna. Na de most nem is ez a tema! Alise4 , jobbulast anyukadnak!”
 • 13. bithu1 2010. február 17. 22:27
  „Reggel 6.45kor a lámpák sárgán villogtak. ÁLTALÁBAN műszaki hibás lámpa nem sárgán villog, hanem elsötétül.

  Velem 5évvel ezelőtt közölte a kiérkező biztos Úr, ha a védett főúton 200-al jön az autó és kimegyek elé, én vagyok a hibás, nem adtam elsőbbséget. én is szabályosan soroltam át a másik sávba ahol a figyelmetlen autós beszélgetés közben 140környékén csattant belém....”
 • 12. alise4 2010. február 17. 20:47
  „anyukám volt az egyik autó sofőrje!:´( és sopronnak kanyarodott és belehajtott sopron felől az autó amit nem is lehetett látni és nagyon gyorsan jött.. a mögötte lévő autó meg belecsapódott a sopronból jövőnek. a mi autónk bár totál káros, de szerencsére anyu csak a honlokát ütötte meg picit, meg a térdeit, amik már amugyis vízzel teltek:S kék zöld. a rendőrök pedig nem tudták megállapítani ki a hibás, de azt tudják, hogy anyu több mint valószínű, hogy szabályosan kanyarodott! a lámpák pedig jók voltak..utánna kapcsolták át villogóra a lezárás miatt...”
 • 11. kismisu666 2010. február 17. 16:35
  „végülis az a szerencse hogy ez legalább komolyabb sérülés nélkül zajlott...”
 • 10. Imcsi 2010. február 17. 16:33
  „Jól emlékszel! Ha egyre gondolunk!”
 • 9. brumi77 2010. február 17. 14:44
  „Én úgy tudom, hogy ha nem adod meg az elsőbbséget, csak akkor védekezhetsz azzal hogy a másik meg gyorsan jött, ha tényleg olyan gyorsan jön amire abszolút nem számíthatsz. Pl.: 50-es szakaszon kihajtasz egy olyan motoros elé aki 200-al jön. Egy ismerősöm járt így, a motoros meghalt, neki az volt a szerencséje, hogy a motoros a kocsi csomagtartóját találta el, amit egy az egyben le is tarolt... És úgy emlékszem ismerősömet akkor nem tették felelőssé.”
 • 8. brumi77 2010. február 17. 14:35
  „Ma reggel elmentem a helyszinelés mellett, a lámpa sárgán villogott. Sőt, tegnap este 22 óra után jártam a kereszteződésben, már akkor is sárgán villogott. Amúgy Stop! tábla van, tehát ha jön kamion-ha nem akkor is meg kell állni ilyen esetben. Illetve kb egy éve a petőházi és a szentmiklósi lámpás kereszteződés között a főútvonalon 70-es táblák vannak kitéve. Ungi! Én naponta 3-4x megyek át a kereszteződésen, és szerintem pedig ritkán villog a sárga, mindig működik.”
 • 7. kresz75 2010. február 17. 14:01
  „ungi,ilyen esetben a baleset tisztázása érdekében a menetíró korongot kiveszika kamionból és megnézik,abból kiderül hogy mennyivel ment,de a baleset elsődleges oka az elsőbbség meg nem adása.Mert mindegy hogy a kamion 50-nel vagy 150-nel megy akkor is elsőbbsége van”
 • 6. kismisu666 2010. február 17. 13:05
  „ungi a kamionok egységesen 85-90km/h nál letiltanak...ha ez mégsem igy történt volna akkor őt is előveszik....amugy meg ha a kamion" szabályosan "haladt(elsőbbsége volt)akkor tényleg haverod a felelős..”
 • 5. ungi 2010. február 17. 12:07
  „Ezt a lampat eleg sürün kikapcsoljak, föleg reggel. Ismerösöm itt karambolozott, nem is olyan regen. Sajna ö ment az alsobbrendü uton, es a balrol erkezö kamion letolta az utrol. Abszolut felelösnek hoztak ki, csak azt nem ertem, hogy a kamion, ha kb. 105 km/h sebesseggel jött , akkor miert nem volt legkevesebb ö is felelös a balesetert. Ugyanis ez a szakasz lakott terület. Lehet több ismeröse volt ebben a bürokraciaban?”
 • 4. kismisu666 2010. február 17. 10:12
  „bithu az emberi butaságért kár a lámpát hibáztatni....igaza van Istvánnak sokszor mennek kanyarodósávból egyenesen...szánalmas a magyar közlekedési morál..”
 • 3. 13.István 2010. február 17. 09:58
  „Nagyon kevés az infó!! Attól függetlenűl ,ha nem működik a lámpa,valamint sárgán villogó esetén a táblák utasítása alapján kell elsőbbséget adni. Mindezektől függetlenűl mindkét lámpánál gyakran elmennek egyenesen a balra kanyarodó sávból !!!Ugyanúgy mint a petőházi vasúti átjárónál,ha nics véletlenűl szembejövő akkor abban a
  szembejövőben előznek már tapasztaltam különösen Sopron irányába !!
  Valmint sárgán villogó esetében a védett úton haladó is óvatosan közelítse meg a kereszteződést !”
 • 2. Tapmancs 2010. február 17. 09:39
  „bithu1, honnan tudod hogy kikapcsolták? Lehet hogy valamilyen műszaki hiba miatt a lámpa "kikapcsolta magát" vagy sárga villogásra váltott. Az elsőbbséggel kapcsolatban természetesen igazad van.”
 • 1. bithu1 2010. február 17. 09:19
  „Talán , ha a reggeli csúcs forgalomban nem kapcsolják ki a forgalmi lámpákat, és ha az elsőbbséget is megadnák a védett úton közlekedőknek, elkerülhető lett volna a baleset...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jótékonysági bál a kórház javára

Február 20-án rendezik meg a soproni Vas-Villában azt a jótékonysági bált, amely a kilencvenes évek… Tovább olvasom