Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Hamletet alakítja a Petőfi színpadán

Sopron - Viczián Ottó színművész főszereplésével mutatják be a soproni Petőfi Színházban Shakespeare Hamlet című darabját szombaton este.
– A budapesti Madách Kamaraszínházban három évvel ezelőtt már alakítottam Hamletet, sőt, szinkronizáltam is Hamlet-filmet – mondta érdeklődésünkre Viczián Ottó színművész. – Akkor is, most is Kerényi Imre a rendező, ugyanakkor a soproni egészen más előadás lesz, mint a budapesti. Ott kamaraszínházi körülmények között játszottuk a művet, nézőteret kettéosztó színpadi térrel, most a nagyszínpad adta tágabb játéktér eleve más dimenziókat biztosít. A budapesti Hamletből Huszti Péter, Piros Ildikó és Laklóth Aladár lesz partnerem a régi színésztársak közül, a többiek mind újak. S hogy mit jelent egy színésznek Hamletet megformálni? Korábban soha nem gondoltam volna, hogy a világirodalom egyik legmeghatározóbb klasszikusának főszerepét osztják majd rám, bár abban reménykedtem, hogy pályafutásom alatt lesz alkalmam Shakespeare-darabban szerepelni. Shakespeare-t pedig nem kell bemutatni: művei izgalmasak, fordulatosak, egyszersmind lélekhez szólóak – gyönyörű veretes sorokkal, nagy-nagy igazságokkal, tanulságokkal...

Viczián Ottó a Kakukkfészekben is kiválót nyújtott. Most a Hamlet főszerepében láthatják a színházrajongók.
Viczián Ottó a Kakukkfészekben is kiválót nyújtott. Most a Hamlet főszerepében láthatják a színházrajongók.

Olvasóink írták

  • 2. Dana 2008. november 14. 16:31
    „Ne haragudj, de láttad talán már az előadást? A cikkben is szerepel, hogy nem ugyanaz, hisz nem is lehet ugyanaz. Én személy szerint nagyon örülök neki, hogy a soproni nagyközönséghez is eljut ez a klasszikus, és annak még inkább, hogy Kerényi Imre és Viczián Ottó (játékának) interpretálásában. Annak idején láttam a Madách Stúdió bélit is - nem is egyszer. Ezért is merem azt mondani, hogy biztos vagyok benne, ez úttal is felejthetetlen élményben lesz részünk. Szerintem mindenki, aki teheti, nézze meg, mert a Hamlet egyik legjobb feldolgozását fogja látni benne Arany János nagyszerű műfordításával - megelőlegezve a bizalmat!”
  • 1. SAmu 2008. november 12. 21:16
    „Ismét egy máshol már lejátszott , "felmelegített " előadás...
    Eredeti bemutatóra nemigen futja.... Sajnos.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfogynak az orvosok, csak az idősek maradnak

Sopron - Egyre kevésbé vonzó az orvosi hivatás. Sok a nyugdíjaskorú gyógyító, a fiatalok… Tovább olvasom