Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

Hagyományőrző búcsú tizenegyedszer

Bánfalva - Egész napos kulturális programmal és mulatsággal zajlott le a 11. alkalommal megrendezett sopronbánfalvi hagyományőrző búcsú.

– A bánfalvi Mária Magdolna-templom búcsújának előzményeit az 1800-as évekből kutathatjuk. Ebből élesztette újjá a Bánfalváért Baráti Kör több mint egy évtizeddel ezelőtt a hagyományőrzés közösségi programját – fogalmazott Igrecz Katalin, a kör elnöke. – Az ilyen alkalmakat minden évben közösségi szintű fejlesztésekkel ünnepeljük, ezek közé tartozik a Hajnal tér rendbetétele, a templom díszkivilágítása, az óratorony megújítása, s most a korábban megrongált Szűzanya fogadalmi szobor restaurálása, illetve felszentelése. A komoly és szórakoztató eseményekben bővelkedő, egész napos rendezvénnyel azt volt a célunk, hogy a bánfalviak érezzék: együtt, széles körű összefogással sokat elérhet a közösség. Nyilvánvaló, hogy a helyi szintű problémák megoldását nem lehet mindig mástól várni, ezért is fontos újra egymásra találni, megszólítani a bánfalviakat. Az azonos gondok és örömök pedig jó alapot adnak a további közös gondolkodásnak, együttműködésnek, mert csak így válhat igazi, termékeny közösséggé a városrész polgársága. A Bánfalváért Baráti Kör Egyesület ebben szeretne élesztő szerepet betölteni – zárta Igrecz Katalin.

 
A bánfalviak hagyományőrző búcsúja az 1800-as évekből eredeztethető.
A bánfalviak hagyományőrző búcsúja az 1800-as évekből eredeztethető.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elindult a Vadonleső természetfigyelés

Elindult egy Európában egyedülálló természetmegfigyelő rendszer, a Vadonleső program. A honlapon bárki rögzítheti megfigyeléseit. Tovább olvasom