Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Győrött a magyar élmezőny

Győrött rendezik meg a rövid távú országos bajnokságot, amelyen a legjobb magyar versenyzők állnak rajthoz.

A korábbi sikeres Európa-bajnokság, valamint a Világkupa pontszerző versenyek után a hétvégén a rövid távú országos bajnokságot rendezi meg Győr. A külföldi résztvevőkkel együtt mintegy kétszázan állnak rajthoz a felnőtt- és szeniormezőnyben, betétversenyként pedig a gyermekek részére darázs- és méhecskefutamokat tartanak.

Győriek a dobogón?

Domsits Károly versenyigazgató: „A férfiaknál a legnevesebb indulók között Kuttor Csabát (Buda-Cash Team) és a tiszaújvárosi színekben induló világbajnok kazah Dmitrij Gaagot tartjuk számon. A győriek közül Ágoston Szabolcs (GyVSE) és Danka Olga (Széchenyi ESE) lehet képes dobogós helyezésre."

A bajnokság központja a Széchenyi-egyetem parkolójában lesz, az úszásnak a Mosoni-Duna ad otthont, a kerékpározást Vámosszabadi felé a 14-es főúton, a futást a környező töltésen rendezik.
A program: vasárnap délelőtt 10 órakor rajtolnak a nők, negyedórával később a szenior ob résztvevői, 13 órakor következnek a darázs- és méhecskefutamok, 14 órakor indul a férfi ob. Az eredményhirdetést 17 órakor tartják.

Forgalomkorlátozás

A városi rendőrkapitányság 9.45 és 16 óra között ideiglenes forgalomkorlátozást vezet be Győrött a Hédervári út–Szövetség utca–Bácsai út útvonalon a 14-es számú főút kereszteződéséig, valamint a 14-es számú főútvonalon a Bácsai út kereszteződésétől a 7-es km-szelvényig. A lezárt útszakaszon a megadott időpontban mindegyik forgalmi irányból, mindennemű járművel közlekedni tilos. A vámosszabadi határátkelőhely és a Szigetköz ebben az időben ezen az útvonalon nem közelíthető meg, az egyetem körüli parkolókat lezárják és az Aranypart csak részlegesen használható.

Menetrendi változások

Vasárnap 9.45 és 16 óra között az útlezárások érintik a Kisalföld Volán autóbuszjáratait is.
Változások a helyi közlekedésben: a 11-es autóbusz Révfalu érintése nélkül a Széchenyi hídon át közlekedik: tehát nem érinti a Kiss J. utca, Dunakapu tér, Rónay J. u., Szövetség u., Kertész u. megállóhelyeket, de helyette megáll a Schwarzenberg utca megállóhelyen.
A 16-os autóbusz rövidített útvonalon, a Hédervári út, Zemplén u. megállóhelyig közlekedik. Ennek megfelelően nem érinti a Sáráspuszta, autóbusz-forduló, Sárás hétvégi telkek, Galántai út megállóhelyeket.
Változások a helyközi közlekedésben: a Győr–Ásványráró–
Darnózseli–Mosonmagyaróvár vonalon az autóbuszok a vagongyár I. kapu megállóhely után a Schwarzenberg u.–Tarcsay u.–Móricz Zs. rkp.–Rónay J. u.–Hédervári út útvonalon közlekednek, így nem érintik a Bácsai úti elág., ill. Zemplén u. megállóhelyeket.
A Győr–Vámosszabadi vonalon közlekedő autóbuszok a Széchenyi híd–Bácsai út–Külső Bácsai út–István király u.–Vámosi u. terelőútvonalat veszik igénybe.

Nem érintik a Bácsai úti elág. (14. sz. főúton), Zemplén u., Sárás, autóbusz-végállomás, hétvégi telkek, illetve vámosszabadi elágazás elnevezésű megállóhelyeket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szélerőmű épült a határ túloldalán

Amíg Sopron környékén a települések egyelőre még csak tervezik a szélerőműveket, addig a magyar határtól alig néhány kilométerre, Sopronkeresztúron (Deutschkreutz) már hét szélerőművet állítottak fel, melyeket a hét elején adtak át. A lakossági tiltakozás miatt népszavazás döntött a létesítményről, amely hétfő óta kilencezer háztartást lát el árammal. Tovább olvasom