Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Gyermekkönyvnap Sopronban - hatszázan a programokon - fotók

Bábszínház, Dávid Ádám előadása, illusztráció-kiállítás, az Alma együttes koncertje - a legnépszerűbb programok a III. Nemzetközi Gyermekkönyvnapon Sopronban.

Egész napos rendezvénnyel várták a látogatókat szombaton a Liszt-központban: délelőtt a „Mindenki tud rajzolni" című könyv szerzői, Barabás Zsófi és Moizer Zsuzsa tartottak kreatív foglalkozásokat. A két fiatal képzőművész rajzolásra, színezésre, történetírásra buzdította a gyerekeket, asztaluknál sok szülő is kedvet kapott az alkotáshoz.

Szintén délelőtt tartotta meg előadását a Cókmók bábszínház: a kortárs magyar meseíró, Berg Judit A szél című művét adták elő a közönségnek. A 2013 decemberében alakult soproni társaság műsorára olyan sokan érkeztek, hogy kicsinek bizonyult a nézőtér: az előadást ezért kétszer mutatták be.

A gyermekkönyvnapi programok célja az is, hogy az írás iránt érdeklődő fiataloknak inspirációt adjon, lehetőséget arra, hogy már ismert szerzőkkel találkozzanak. Sopronban visszatérő vendégként vett részt a rendezvényen a Millenium expressz című kalandregény írója, Dávid Ádám. A népszerű gyermekirodalmár beszélgetésre, közös versfaragásra és meseírásra várta a gyerekeket, de műhelytitkokba is beavatta hallgatóságát.

Gyermekkönyvnap Sopronban - 2014 április


Hagyományos programként, idén is volt mesekönyv-árusítás és könyves bolhapiac, ahol a gyerekek kinőtt könyveiket adhatták el. A szervezőket is meglepte és meghatotta, amikor az árusok között olyan fiatalokkal találkoztak, akik egy beteg kislány műtétjére gyűjtöttek. A Szent Orsolya iskola diákjai közel 60 könyvet hoztak el a bolhapiacra, amiket osztálytársaik ajánlottak fel.

A legnépszerűbb programok közé tartozott az Alma együttes koncertje, és a fiatal illusztrátor, Bernát Barbara kiállítása is. A grafikus a soproni Alkalmazott Művészeti Intézet hallgatója, és Berg Judit: Alma című könyvéhez készített illusztrációkat. Ügyességi játékok, logikai feladványok is várták a gyerekeket, melyek szintén az Alma című regényhez kapcsolódtak.

A Nemzetközi gyermekkönyvnap 1967 óta április 2-a, vagyis Hans Christian Andersen születésnapja. A könyvnapi események célja hogy olvasásra bátorítsa a gyerekeket és felhívja a figyelmet a gyermekirodalomra. Sopronban 2012 óta szervezi meg a programokat a Pro Kultúra és a Cédrus könyvkereskedés.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem szívlelték egymást: heten verekedtek össze Sopronban

Csoportos garázdaság miatt hét fiatalembert állítottak elő a rendőrök Sopronban.
Tovább olvasom