Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

Gyakran feltorlódik a kocsisor

A Csengery utcai jelzőlámpát szinte minden nap kikapcsolják néhány órára.
A reggeli órákban és kora délután gyakran nem működik a néhány hete a Csatkai és a Csengery utca kereszteződésében üzembe helyezett jelzőlámpa. A kikapcsolás legutóbbi oka – mint megtudtuk – az volt, hogy a lámpa közelében csőtörés miatt részben fel kellett bontani az egyik forgalmi sávot.

– Egy körülbelül harminc méterre lévő burkolathiba miatt kellett sárgán villogóra átállítani a lámpát – mondta el lapunknak Szóka Sándor, a polgármesteri hivatal városüzemeltetési irodájának munkatársa. – Itt csőtörés miatt fel kellett vágni az aszfaltot, és félő volt, hogy a hirtelen fékezések sok ráfutásos balesetet okoztak volna. Azonban a helyreállítás után mától már ismét a lámpa irányítja az utca forgalmát.
A kikapcsolások oka tehát nem meghibásodás volt. A jelzőlámpa – úgy tűnik – a kis forgalommal még „elbír", délután négy óra körül azonban szinte minden nap annyira felduzzasztja a Győri út felőli forgalmat, hogy a sor vége a Mátyás király utcáig, sőt gyakran a körforgalomig ér.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tragédia a völcseji halastónál

Közel egyórás keresés után már csak a holttestét tudták kiemelni a völcseji horgásztóból annak a 29 éves sopronhorpácsi fiatalembernek, aki kedden késő este indult baráti fürdőzésre. Az elsődleges megállapítások szerint a hideg víz miatti szívmegállás okozta a halált. – Szinte az utolsó utáni pillanatig, erőmön felül kerestem, kézzel és lábbal kutattam Balázs után – idézte fel a Kisalföldnek a történeteket a völcseji Kiss Csaba. Tovább olvasom