Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Gondnokot kérnek a lakók a holdingtól

˝Az épületet 1985-ben újították fel, azóta nincs, aki takarítsa a közös helyiségeket, megtisztítsa a lépcsőházi ablakot vagy kicserélje a villanyégőket˝ - panaszkodott egy soproni nyugdíjasház lakója.

Áradt a panasz találkozásunkkor a Major köz 3. szám alatti nyugdíjasház elégedetlen lakóiból. A környezet tisztaságával van gondjuk, azt állítják, nincs gazdája az épületnek, senki nem törődik a problémáikkal.

– Alig több mint fél éve élek itt, és ez a pár hónap elég volt arra, hogy felfedezzem a hiányosságokat, amelyek megkeserítik az életünket – mondta Jancsó Jánosné. – Az épületet 1985-ben újították fel, azóta nincs, aki takarítsa a közös helyiségeket, megtisztítsa a lépcsőházi ablakot vagy kicserélje a villanyégőket. Itt idős, beteg emberek élnek, ha a folyosót fel is mossuk, azt ne várja tőlünk senki, hogy a nehéz üvegajtókat töröljük vagy létrára állva a falat poroljuk. A napokban a mentőknek egy beteget kellett elszállítaniuk és csak tapogatóztak a sötét lépcsőházban, mert nem volt világítás.

Szilágyi Sándorné lakása előtt omlik a fal, a lyukakat szőnyeggel fedte el. Jancsó Jánosné is elégedetlen a körülményekkel. Fotó: Magasi
Szilágyi Sándorné lakása előtt omlik a fal, a lyukakat szőnyeggel fedte el. Jancsó Jánosné is elégedetlen a körülményekkel. Fotó: Magasi

A hölgytől megtudtuk, a lakásokhoz pályázat útján juthattak hozzá, az ingatlan értékének negyedét kellett befizetniük vagy cserébe leadni önkormányzati lakásukat. Neki 1,7 millióba került az új otthona, amiért havonta bérleti díjat és rezsit fizet, mintegy 30 ezer forintot. Azt állítja, patkányok szaladgálnak az udvar fedetlen aknái között, a füvet évente egyszer nyírják, az ablakokon kilátni is alig lehet a kosztól. Méltó körülmények között akarja tölteni idős napjait, szerinte egy, a lakók érdekeit képviselő és őket segítő gondnok segíthetne a problémájukon. Azt szeretné, ha az ingatlan kezeléséért felelős Sopron Holding Zrt. a segítségükre lenne.

Lakótársa, Szilágyi Sándorné az ajtaja előtt lévő folyosórészt mutatta. A leomlott vakolatot már nem bírta nézni, így szőnyeggel borította be a lyukakat. Mérgesen említette, hogy ablaka előtt szemétdomb éktelenkedik, már most fél a nyártól, ha minden így marad, akkor ablakot sem tud majd nyitni a nagy melegben.

– Hozzánk nem juttatta el panaszát az ügyfelünk – reagált megkeresésünkre Szalay Dóra, a Sopron Holding Zrt. munkatársa. – Az ügyet kivizsgáljuk. Amennyiben a lakók több mint fele igényli a gondnok segítségét és vállalja ennek költségeit, akkor nincs akadálya egy házkezelő alkalmazásának.

Olvasóink írták

 • 4. máris 2010. március 26. 08:28
  „A lényeg még kimaradt! Az udvaron úgy szaladgál a 40-50 darabból álló patkánycsalád, hogy az öregek kinn ülnek a padokon.Van idejük megszámolni! Senkit nem érdekel, hogy ezek a legfertőzöttebb állatok, és mennyi betegséget kaphatnak még el azok akik amúgy is betegek.Az immunredszere milyen gyenge egy 80 évesnek! A
  patkányirtót a fedett vízaknába dobják, ahonnan úgysem tudnak kijönni! A fedetlenbe nem kerül semmi ! A soproni Vízműnek kellene pótolni a fedeleket, de ki törődik az idősekkel? A Holdingnál Máyerné az ügyintézőnk, de ő szerinte mindenhol van patkány, és ezzel el is van intézve az ügy.Az udvun lévő füvet akkor vágják le ha térdig ér,esély nincs bottal vagy járókerettel kimenni levegőzni.A többi gondot le sem írom, mert a felelősöket úgysem vonja felelősségre senki.Hiszen a UPC sem izgatja magát, hogy hetente 1-2-szer nincs adás a TV-ben.Ráadásul ki van fizetve a csomag, és UGYANAZON a szolgáltatásért különböző összegeket fizetünk! Elkeserítő, hogy azok akik egy életet végig dolgoztak, nyugodt öregkorra vágynak, ennyit ér a panaszuk!
  Egyik lakó.”
 • 3. topi36 2010. március 23. 18:13
  „Szívesen elvállalom még azért a pár százért is!”
 • 2. fcsopron60 2010. március 23. 11:27
  „A mi házunkba saját magunk huzzuk ki a kukákat! Mi seperjük fek a szemetet csak azt nem tudom van házmeser csak az utca takaritásra szerződtették?
  Holding nem csinál semmit már 8 éve bejelentettem hogy ha esik ez eső vagy hó szobámba folyik a viz azt válaszoltak ra nincs rá pénz!
  Cak azt nem tudomhavi 25.000 ft minek fizezem?
  Az ablakok széttesnek stb”
 • 1. BsBe 2010. március 22. 18:30
  „Csak tessék vigyázni, mert a Holding jó pénzért "talál" erre embert.
  A mi házunk egy sok lakásból álló épület. Sokáig az egyik lakó (havi pár száz forintért) vállalta, a kukák rendezését, azaz hetente két alkalommal kihúzza a kapu elé. Mellette rendben tartotta a kukatárolót, és itt-ott rendet tett az udvarban. Sajnos lebetegedett. Az idő lakótársak megijedtek, hogy nekik kell a kukákat kihúzni. Aztán megjelent a holding képviselője és közölte, hogyha ezt nem vállalják (és persze de. 10 órakor jött, amikor főleg csak idős nyugdíjasokat talált a házban) ő tud valakit, aki havi 2.000,-Ft/lakás kihúzza azokat a fránya kukákat. Ez heti max. két-három óra munka (de legyen 4-5 bár szerintem hat kukát ki és visszahúzni 15 m-en nem tart egy órát) de ezért a holdng összességében 90-95.000 Ft számlázna havonta)
  Nálunk a kérdés jelenleg megoldott, meg mindig akad valaki, aki ingyen elvégzi ezt a 15-30 percet igénylő munkát.

  Szóval tessék jól meggondolni és inkább közösen keresni valakit, aki a akók érdekeit képviselőné és őket segítené (a holding kizárásával - mert úgy sokkal sokkal olcsóbb) és biztos lenne pár száz forintért segítség. A holdig pedig végezze el azt a feladatot ingyen és bérmentve, ami rá tartozik pl.udvar fedetlen aknáinak lefedése, leomlott vakolat rendbehozása, hiszen a lakbért valamiért csak beszedik.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sopron ingatlanpiaci erőssége a vasút

Kelet-Közép-Európában a lengyel ipari ingatlanpiac a legolcsóbb; megyénk lehetőségeit a… Tovább olvasom