Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Göncz Kinga más stílusban politizálna

Sopron - A brüsszeli testületben a kirekesztés, a rasszizmus ellen küzdene, az idős-, valamint romaügyekben emelne szót Göncz Kinga, a szocialisták EP-listavezetője, aki békésebb politikára és legalább negyvenszázalékos szavazási részvételre vágyik.

A szocialisták európai parlamenti listáján az első három helyen hölgyek szerepelnek. Göncz Kinga szerint ez nem véletlen.

– Európában fontos az esélyegyenlőség, így az európai baloldal kampánynyitóján dicséretet kaptunk, hogy nálunk ilyen komoly szerepet kapnak a női politikusok. De nem csak hölgyek, szakemberek is vagyunk. Herczog Edit a vállalkozások fejlesztésében és az energiapolitikában, Gurmai Zita az esélyegyenlőségi, jómagam pedig a szociális területen tevékenykedünk – kezdte a politikus tegnap Sopronban.

Arra a kérdésre, hogy az EP-választáson milyen eredménnyel lennének elégedettek a szocialisták, úgy nyilatkozott, abban bízik, hogy a legrosszabb esetben is beigazolódik egy nemzetközi felmérés prognózisa, mely szerint Brüsszelben 7 helyet szerezhetnek az MSZP politikusai. Nem hiszi, hogy a vasárnapi pécsi vereségből messzemenő következtetéseket kell levonni.

Göncz Kinga
Göncz Kinga

A hajdani külügyminiszternek nem fog hiányozni az itthoni „pofozkodás". – Kemény a brüsszeli munka is, ha nemzeti érdekekről van szó, iszonyatos vitákat folytatnak a képviselők. Mégis más a stílus. A magyar politikusok jobban együttműködnek ott, mint itthon, de sajnos az Európai Parlamentbe is kikerültek a nemzeti különállás és a belső konfliktusok hírei. Ez árt hazánk megítélésének – vélekedett Göncz Kinga.

Olvasóink írták

 • 4. gyferi 2009. május 20. 14:16
  „elözö 3 hozzászóló elmondott mindet, én már csak helyeselni tudok!”
 • 3. tondaki 2009. május 16. 12:00
  „Ez a két hölgy majd kint is mindent megtesz a magyarok ellen. Ehhez eszközként a hazai cigányságot is felhasználják, lényeg az, hogy minket, magyarokat negatív színben tüntessenek fel. Göncz úgy ért a külügyhöz, mint tyúk az abc-hez, ezt még a szocik is tudják, csak mást már nem tudnak erre a posztra jelölni. Taimagicnak tökéletesen igaza van, ha magyar szurkolókat vernek Szlovákiában, miért nem sikoltozik G.K. , hogy magyargyűlölet van??? Szerintem csak ártana ez a két személy nekünk, rajtunk múlik, hogy ne jussanak ki.”
 • 2. taimagic 2009. május 15. 10:55
  „Mikor külföldi sportrendezvényeken a magyar honfitársainkat verték, akkor miért nem harcolt a rasszizmus és a kirekesztés ellen??? Ez Brüsszelből egyszerűbb, hatékonyabb lesz?????”
 • 1. SAmu 2009. május 15. 09:33
  „"Kemény a brüsszeli munka". Milyen szerencse, hogy van aki ezt a kemény munkát is örömmel vállalja (sok ezer Euróért!) , mint pl. a képen látható szép és megnyerő pszihiáter G.K. Eddig is lépten - nyomon éreztük a külügyminiszteri tevékenységének gyümölcseit, áldásait. Nagyon jó lesz , hogy a rasszizmus elleni harcot Brüsszelből is folytatja ugyanolyan nagy hatékonysággal mint az eddigi itthoni munkáját.
  Bocsássa meg azonban, hogy én mégsem rá, erre a meggyőző politikusra fogok szavazni.....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sopron: Válogasson hétvégi programok közül!

Tündériskolába menne a hétvégén? Vagy bronzkori leletekkel ismerkedne egy kerékpártúra keretében?… Tovább olvasom